Hová tűnik gyermeki kreativitásunk? – Tünet Együttes évadnyitó Berg Judittal

Tünet Együttes: Az éjszaka csodái
2017.09.25. 19.00 óra
Trafó Kortárs művészetek háza

Szükségszerű, hogy felnőttként lemondjunk gyermekkorunk játékosságáról? Ha nem, akkor hogyan tudjuk magunkat és gyerekeinket támogatni kreativitásunk megőrzésében? A Tünet Együttes évadnyitó ünnepségén Szabó Réka, a társulat művészeti vezetője és Berg Judit, József Attila-díjas író, a Rumini gyerekkönyvek szerzője osztja meg tapasztalatait a nagyérdeművel a két év óta teltházzal szereplő Az éjszaka csodái című előadásuk után, szeptember 25-én.

Fotó forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Az éjszaka csodái című előadás a real-time videó, tánc és zene házasságából született. A produkciót Weöres Sándor címadó verse inspirálta, a szöveg szabad, csapongó, szabálytalan, akárcsak a gyermeki képzelet. Az esten ez a spontaneitás és játékosság összeforr Berg Judit mesevilágával: az előadás után az írónő a darabot rendező Szabó Rékával beszélget alkotói motivációról és válságról, avagy a gyermeki kreativitás megőrzéséről – ha kell, tűzön, vízen át.

A rendhagyó évadnyitón többek között szó lesz arról, hogyan lehet egy művészeti alkotás egyszerre elgondolkodtató, drámai, gyermekien felszabadult és felszabadító. Milyen nyelven szóljunk a fiatal generációhoz annak érdekében, hogy megismerjék saját kreatív hangjukat, és mi, felnőttek, hogyan tudjuk előhívni magunkban gyermekkorunk játékosságát? Végül pedig azt is megtudhatjuk, mit tartogat a színház szerelmeseinek a Tünet Együttes a legújabb évadban, és mire számíthatnak a Lengemesék – Rumini rajongók az olvasásért kiáltó hideg téli napokra.

Az éjszaka csodái c. előadás szeptember 25-én 19.00 órakor kezdődik a Trafóban. A beszélgetésre a produkció után kerül sor, a Trafó kávézójában 20:15-től.

További információ: http://bit.ly/2ffJXws és www.facebook.com/thesymptoms/

Jegyvásárlás az előadásra: http://bit.ly/2fm8O4F (az előadás utáni beszélgetésen a részvétel ingyenes)

A Tünet Együttesről

A Tünet Együttes Magyarország egyik meghatározó előadó-művészeti társulata, mely 2002 óta van jelen a kortárs tánc- és színházi életben. 2002 óta a társulat 27 produkciót hozott létre, amelyeket folyamatosan játszott, illetve játszik a legfőbb független tánc- és színházi társulatokat bemutató fővárosi és vidéki helyszíneken. Működése alatt 25 díjat nyert el különböző belföldi és külföldi fesztiválokon, szemléken. Az együttes rendszeresen turnézik külföldön is, eddig Európa 30 városában, 15 különböző országban lépett fel, valamint 2014-ben a tengerentúlon, New Jersey-ben tett eleget egy 4 estés előadássorozatra való felkérésnek. A társulat nem ismer műfaji határokat, előadásaikban egyenrangú elemként kezelik a szöveget, a mozgást, a zenét, a vizualitást és a különleges technikai megoldásokat. A Tünet Együttes működésében kezdettől fogva fontos a társadalmi szerepvállalás: a társulat egyik kiemelt célja, hogy személyesen megszólítsa a fiatal generációt, és ezáltal közelebb hozza a gyerekekhez a kortárs színházi világot.

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza
,