Közös lemezbemutatót tart a Baron Mantis és a Tündérvese

Az ősz egyik legizgalmasabb zenei csemegéje várható Budapesten a Robotban szombaton: két, rendkívül előremutató és figyelemfelkeltő zenekar tart lemezbemutatót a belvárosi klubban. Először a török népzenei motívumokat a metallal vegyítő Tündérvese, majd a duóként stoner rock & roll-t prezentáló Baron Mantis muzsikál.

Tündérvese © Farkas Christian

Egy nap különbséggel jelent meg a két zenekar nagylemeze. A Baron Mantis második, Modern Love című albuma szeptember 13-án, míg a Tündérvese debütáló korongja Tündérvese címmel másnap került az online boltokba. Mindkét együttes anyagát Nóniusz Gábor producerelte, rajta keresztül ismerték meg egymást, így jöhetett össze a közös lemezbemutató.

Az alternatív rockból gyökeredző, ma már elég sok metal-elemet felhasználó Tündérvese két EP után jött ki a lemezével. Zenéjük megszámlálhatatlanul sok forrásból táplálkozik – köztük Muse, System of a Down, Nirvana, Queens of the Stone Age -, de mégis egy egyedi összkép született belőle.

Baron Mantis

Őket követi Magyarország legütősebb rock & roll duója, a Baron Mantis. Davey Mantis énekes-gitáros szövegíró és Victor Mantis dobos-vokalista várhatóan pillanatok alatt szétkapja a színpadot. Az azonnal ható dallamokkal, kiváló témákkal, agyas szövegekkel felvértezett muzsikájuk nem hagy hiányérzetet az erre fogékony közönségében.

A dupla lemezbemutató szeptember 23-án, szombaton lesz Budapesten a Robotban, ahol a Polvere is fellép aznap este. A belépés ingyenes.

Az esemény: https://www.facebook.com/events/362997104134934/

Részletek:

www.facebook.com/tundervese/

www.facebook.com/baronmantis

Forrás, fotók forrása: Pr Garden