Idén magyar csapat is nyert a nemzetközi AutoVision autós díjon

A tizenharmadik AutoVision – a nemzetközi film és multimédiás fesztivál -, díjazta a legkiválóbb munkákat. Idén először magyar nyertese is volt az estének. A Turbometal Motorblog nyerte el a diák kategória arany szobrát.

© Fotodienst / Andrea Ganshorn
Balról jobbra: Mr Alexander V Kammel – Festival Director, Bernáth Adrián, Rigó Péter, Bernáth Milán

A Turbometálosok a Teslának készített “Turbometal motorblog – Tesla P85D Insane Metal Mode” kisfilmmel nyertek. A zsűri külön kiemelte, hogy még sose láttak ennyire újszerű, friss koncepciót egy autó típus bemutatására készült film kapcsán. A csapat már a London Motor Film Festival-on is tartolt ezzel a filmmel. Az arany trófea megnyerésével a diák kategória legjobbjai lettek. A díjat az alkotó csapat egy része, Bernáth Milán, Bernáth Adrián és Rigó Péter vette át.

A Legjobb Film Grand Prix-jét és a legjobb multimédiás alkotás Grand Prix-jét az arany nyertesek közül választják ki. A filmes Grand Prix-t idén, Németországból a STEREOSCREEN vitte haza, a “No Limits – Impossible is just a Word” című dokumentum filmmel. A multimédiás Grand Prix díját pedig az orosz SILA SVETA vitte haza a videó vetítés elemeit ötvöző “Audi A5 Launch: AI vs YOU” alkotással.

Az eseményen, amely része a nemzetközi Frankfurti Autószalonnak (IAA), 200 szakember vett részt, köztük a reklám, a film és a multimédia szakértői. Összesen 59 OttoCar Trófeát adtak át, Arany, Ezüst és Fekete színben. A díjátadót a Filmservice International szervezte a VDA (Verband der Automobilindustrie e. V.) támogatásával. Az idei esemény képeit itt lehet megtekinteni.

Forrás: AutoVision 2017 – International Automotive Film and Multimedia Festival

A fesztiválról:

Az AutoVision 1993 óta biztosít nemzetközi bemutatkozási lehetőséget és elismerést azoknak az alkotásoknak, reklám és marketing ügynökségeknek, filmgyártással és új média gyártással foglalkozó cégeknek, amelyek az autóiparhoz kapcsolhatók vagy autó gyártáshoz kapcsolódó egyéb vállalkozásokhoz. Olyan ipari óriások, mint a Porsche, Daimler, BMW, Audi, Ford, Hyundai, Honda, Kawasaki, Shell, Volvo, Goodyear és még sokan mások indulnak minden évben a fesztiválon

Forrás: AutoVision 2017 – International Automotive Film and Multimedia Festival
,