KAFF-nap az Urániában

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen idén ősszel is megrendezi a KAFF-napot. Szeptember 30-án, szombaton a fesztivál programjából válogatást láthatnak az animációs filmek kiskorú és felnőtt rajongói.

Kojot – Fotó forrása: Uránia Nemzeti Filmszínház

A hagyományokhoz híven egy napra idén is Budapestre költözik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. A mustra legkedveltebb és díjnyertes filmjei 2017. szeptember 30-án, szombaton délutántól peregnek a nagyvásznon az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a két hazai blokk mellett Ausztrália kiválóságaiból is látható egy válogatás, és levetítik az Ethel és Ernest című brit animációs játékfilmet is.

Balkon – Fotó forrása: Uránia Nemzeti Filmszínház

A program 15 órától  meseválogatással indul, benne a Négyszögletű Kerek Erdő, az Egy kupac kufli,  a Hoppi mesék, a Kormos mesék sorozatok egy-egy új epizódjával, valamint filmre vitt gyermekdalokkal, kortárs gyermekversekkel. A 18:30-kor kezdődő szerzői filmes szekcióban 14 munka szerepel, köztük olyan közönségkedvencek, mint a Kojot és a sápadtarcú, a Love, a Hunor vagy az Egerszegi Krisztináról készült Egér című animáció. A hazai filmek mellett 16 órától levetítjük az Ethel és Ernest című brit animációs játékfilmet, amely Raymond Briggs 1998-as, nagy sikerű könyve alapján készült, és a szerző szüleinek igaz történetét beszéli el. A napot ausztrál rövidfilm-válogatás zárja, melynek apropója az idei KAFF ausztrál fókusza. Ebben a fesztivál zsűrijében elnöklő Dennis Tupicoff két rendkívüli munkája is látható (Az anyja hangja, Láncfűrész).

http://www.urania-nf.hu/esemenyek/950/2017/09/30/kaff-nap-2017

KAFF Facebook-oldala

Kötelék – Fotó forrása: Uránia Nemzeti Filmszínház

Forrás: Uránia Nemzeti Filmszínház
, ,