Íz- és sztárparádé Tokaj-Hegyalján – XIV. Tolcsvai Borfesztivál, 2017. augusztus 4-6.

Augusztus első hétvégéjén a Tokaj-Hegyaljai Tolcsvára látogatók számos kulturális ​és kulináris különlegességgel ismerkedhetnek meg. A Tolcsvai Borfesztiválon gasztro-hagyományokkal, sok zenével és sztárokkal várják a vendégeket, hogy újra bebizonyítsák a régi mondás örök érvényűségét: jó bornak is kell a cégér.

3 NAP – 3 SZÍNPAD – 25 BORÁSZAT

Tokaj hegyalja szívében az önkormányzat 2004-ben szervezte meg először a helyi borok fesztiválját. Azóta a néhány 100 fős összejövetel több tízezres borünneppé nőtte ki magát.

​Ilyenkor előkerülnek az izgalmas gasztronómiai ínyencségek, például a tolcsvai gyümölcsös kenyérlángos, amelyik bizarrsága az, hogy tolcsvai aszúborral van megcsepegtetve (kizárólag Tolcsván fordul elő!). Az augusztusi hosszú hétvégén bográcsban, üstben, nyárson és roston készült vadak, malacok, és csirkék kényeztetik majd a vendégeket ​és persze a kemencékben sült lepények, langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek.

A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni.

A kikapcsolódás részeként olyan sztárok pörögnek majd​ itt, mint Rácz Gergő és Kocsis Tibor, Pély Barna, Majka & Curtis Live​ ​no és persze az Apostol.

Az esemény Fb-oldala: https://www.facebook.com/events/554131108126700

A Fesztivál weboldala: http://www.tolcsva.hu/borfesztival

Forrás. fotók forrása: Tolcsvai Borfesztivál
,