A múzeumok között a Da Vinci Learning a Múzeumok Majálisán

A Da Vinci Learning, az egész család oktató Tv-csatornája először jelenik meg a 22. Múzeumok Majálisán. Május 20-21-én, hétvégén érdekes programok, tudományos játékok, Leonardo Da Vinci találmányok makettezése és premier előtti vetítés várják a nézőket.

A Múzeumok Majálisa immár 22 éve minden évben színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak – előadások, koncertek, vásár, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán. A fesztivál két napján a múzeumok sokszínű és kifejezetten erre az alkalomra összeállított programokkal jelennek meg. Az itt megrendezett szakmai programok is izgalmasak a nagyközönség számára, hiszen itt mélyebben megismerhetik az intézmények különleges munkáját. A Majális idei tematikája: Múzeumok a kertben – kertek és múzeumok.

A Da Vinci Learning Tv-csatorna a fesztivál-rendező Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben szervezi az ottalvós pizsamapartikat, ahol a gyerekek éjszaka, zárás után kalandozhatnak a múzeumban. Most először nappal, a kétnapos majálison is megjelenik a csatorna, s vele a tudományos ismeretterjesztés. A Da Vinci Learning sátrában makettezés, tudományos játékok és a kert-víz témához kapcsolódó vetítések várják az érdeklődőket.

A csatorna új, cannes-i Arany Delfin nyertes sorozata, a Nagy álmodozók legújabb epizódjának magyarországi premierje is a Múzeumok Majálisán lesz, vasárnap 16 órakor a Pagoda sátorban. Hány homokszem van az univerzumban? Lehetetlen megszámolni?  Arkhimédésznek nem! A Da Vinci Learning sorozata megelevenített élettörténetekben mesél a tudomány és technológia legnagyobb alakjairól. A sorozatban dramatikus feldolgozásban újraélhetjük azon kivételes elmék felfedezéseit, akik olyan dolgokra vállalkoztak, amik a maguk idejében elképzelhetetlenek lettek volna. Arkhimédész, a számok mestere, Leonardo, a megoldások embere, Verne, az örök utazó és Tesla, az energia mágusa.  A sorozatból megismerjük a kihívásokat, melyekkel szembesültek, s a szenvedélyt, ami hajtotta kutatásaikat. Vasárnap a Múzeumok Majálisán az Arkhimédészről szóló epizódot láthatják premier előtt a nézők.

Minőségi szórakozás és ismeretátadás – ezekkel a célokkal egyszerre azonosul a Múzeumok Majálisa rendezvény és a Da Vinci Learning csatorna is.

A Da Vinci Media GmbH-ról:

A Da Vinci Learning a Da Vinci Media GmbH tagja, egy független média csoporté, mely a tanulás szórakoztató formáját nyújtja minőségi televíziós és igény-szerinti programjaival, oktató applikációkkal és egyedülálló magazinjaival. A Da Vinci Media GmbH 2007 óta gondoskodik a kiváló minőségi televíziós oktató-sorozatokról a németországi központból, Berlinből. A Da Vinci Learning tévé csatorna világszerte 30 millió előfizetőnek kínál ösztönző tartalmakat, ahol a tanulás egy izgalmas utazássá válik a saját gyártású produkciókon és a gondosan kiválasztott műsorok széles választékán keresztül. A 16 nyelven elérhető Da Vinci Learning egy biztonságos, veszélytelen környezet kényelméből próbálja meg kielégíteni a néző kíváncsiságát.

Forrás: Da Vinci Learning
, ,