Háromgyermekes apukához került a Katica-lány

Egy pécsi grafikus, Ferling Szonja az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány javára ajánlotta fel online árverésen egy festményét május közepén. A 10 ezer Ft-os áron licitre bocsátott kép végül 31 ezer Ft-ért talált gazdára: egy háromgyermekes pécsi apukához került.

– Gyönyörű, egészséges gyermekeim vannak, amiért hálás vagyok az égnek, hogy ez számomra megadatott. Ugyanakkor nagyon együtt tudok érezni azokkal a szülőkkel, akik aggódnak beteg gyermekeikért – mondta a kép átvételekor az árverés nyertese, aki nem kívánta, hogy neve megjelenjen a nyilvánosság előtt. – Az egészségügyben dolgozom közgazdászként, és látom, mennyire fontos, hogy a betegek, különösen a gyermekek, megfelelő ellátáshoz férjenek hozzá. A munkámmal összefüggésben az utóbbi időben kicsit többet találkoztam az epilepszia betegséggel és annak terhével, ezért úgy gondoltam, hogy a lehetőségeimhez mérten igyekszem hozzájárulni ennek enyhítéséhez.

Ferling Szonja illusztrációk készítésével foglalkozik. Rajzairól azt mondják, hogy mosolyt, derűt, boldogságot adnak másoknak. Katica lány című alkotását az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány javára ajánlotta fel. Az Epilepsziás Gyermekekért Alapítvány célja az epilepsziás gyermekek betegségének minél korábban történő felismerése és folyamatos kezelése, rendszeres gondozása révén a gyógyultak számának növelése. Az alapítvány a gyermekek számára az EEG vizsgálatokat megkönnyítő EEG sapkákat szeretne beszerezni.

Kapcsolódó cikk: Egy kedves festmény az epilepsziás gyermekekért