Csakazértis FESZT!Eger!

Budapest-Eger és vissza fesztiváljáratot is indít az évadnyitó FESZT!Eger, ami június 1-én rajtol majd a Music Hungary zenei-szakmai konferenciával. Aki addig sem tud várni, annak itt egy kis tavalyi emlék:

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy pár év alatt egy olyan szerethető kis fesztivált hoztunk létre, amit a fellépők és a szakma és a látogatók is örömmel fogadnak minden évben” – kezdte a FESZT!Eger sajtótájékoztatóját Tóth Tibor, a fesztivál főszervezője. Mint elmondta, a siker egyik záloga maga a helyszín, egy lélegzetelállítóan egyedi hely, több mint 40 éve használaton kívüli – a természet által visszahódított – bányaudvarok, borospincék közvetlen szomszédságában, ami nem mindennapi a hazai fesztiválpiacon. A másik fontos érték, hogy a fesztivált felvezeti a Music Hungary konferencia, ahol a szakma színe-java találkozik évente, s folytatja egy pohár bor mellett az eszmecserét a fesztivál ideje alatt. És nem utolsó sorban sokat jelent a tágabb környezet, Eger, ami látványaival, vendégszeretetével és természetesen zamatos nedűivel szívesen látogatott célpontja fiataloknak, családoknak és idősebbeknek egyaránt.

A FESZT!Eger a hosszú nélkülözés utáni fesztiválokra kiéhezett fiatalok számára is egy üdítő színfolt, hisz’ ez a rendezvény – idén Pünkösd hétvégéjén, június 1-jén – nyitja a fesztiválszezont. Az idei felhozatal pedig újra a legjobb hazai zenekarokból válogat. Három színpadon három nap alatt 30 fellépő, a magyar pop-rock színe java szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A nyitónapon – csütörtökön – például a Fran Palermo és a Punnany Massif koncertjén lötybölhetjük a rozéfröccsöket, aztán – a teljesség igénye nélkül – lesz Vad Fruttik és Kiscsillag, Belga, Ganxsta Zolee és a Kartell, Halott Pénz, Budapest Bár, Szabó Balázs Bandája, PASO, Honeybeast…és sokan mások.

Egy praktikus újítással is készül a FESZT!Eger. Csábítva a fővárosi fesztiválozókat idén már egy Budapest-Eger-Budapest járatot is indít. A bulibusz délután indul a fővárosból és hajnalban hozza vissza a fesztiválozókat. Emellett egy környezettudatos megoldást is kínál az utazásra a FESZT!Eger. Az Oszkár telekocsival karöltve lehet majd közösen autókázni Egerbe. Az Oszkár és a Feszt!Eger egy közös játékot is indít, melynek lényege, hogy páros fesztiválbelépőt sorsolnak ki azok között, akik az Oszkár vagy a fesztivál FB oldalán kirakják az „Én @Oszkár telekocsival megyek” posztot.

A másik újdonság a fesztiválon, hogy bemutatták hétfőn a fesztivál „bárkáját” az egri Dobó téren, amit egy zenés megmozdulás is kísért. A felmatricázott Barkas Eger különböző pontjain fog feltűnni a fesztiválig. A szervezők és az Eger Hírek egy nyereményjátékot is hirdetett ehhez kapcsolódóan, amiben a résztvevőknek fényképet kell készíteniük az autóval és feltölteni a Facebookra #feszteger hashtag-gel. Sorsolás a rendezvényt megelőző héten lesz, ahol a szerencsés versenyzők napijegyekkel gazdagodhatnak.

A Music Hungary szakmai konferenciával indít tehát június eleji fesztiválhétvége. A hazai szakma legnagyobb összejövetelén több izgalmas téma kerül majd terítékre. Elsőként az átalakuló rádióspiacot járják majd körbe az iparág képviselőivel. „Hollywoodba magyar zenét? – A filmipar, mint példa és lehetőség” címmel ígérkezik majd egy izgalmas beszélgetés, majd a Showbusiness az élőzenében témakört vitatjuk meg több magyar híresség társaságában. Egy másik panelben beszélgetést hallhatunk a könnyűzenei exportprogramokról Magyarországon, de terítékre kerülnek az NKA források és jövőkép is.

Miután a fesztivál a Pünkösd időszakra esik, az idelátogató nem csak a fesztivál okán szórakozhat a hétvégén, de Eger is bőséges programokat kínál fiataloknak, családosoknak, idősebbeknek egyaránt. A FESZT!Eger időpontjának nagy előnye az is, hogy Pünkösd hétfőjén átpihenhetjük a hétvégét és nem kell a buliforgatagból egyből átlépni a szürke hétköznapokba…

Forrás: FESZT!Eger