Minden dolgok könyve címmel új bemutatóra készül a Kolibri Színház

A Guus Kuijer kisregényéből készülő 9-12 éveseknek szóló darabot Kiss Márton viszi színre a Kolibri Fészekben.

Minden dolgok könyve – Fotó forrása: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

A kilencéves Thomas Klopper olyan dolgokat lát, amiket mások nem – sellők és trópusi halak úszkálnak az amszterdami csatornákban, békák hada dörömböl a bejárati ajtón, a szomszédasszony vén boszorkány; sőt imádkozás közben még az is kiderül, hogy Jézus vasárnap imád villamosra szállni. Pedig Thomas apja szerint az hatalmas bűn.

A fiú mindent lejegyez a naplójába, a Minden dolgok könyvébe. Ez nyugtatja meg, amikor az apja elveri, vagy amikor az angyalok sírni kezdenek az édesanyja miatt.

Minden dolgok könyve végtelenül humoros, varázslatos történet, ami egyszerre szól a családon belüli erőszak témájáról, a hitről, barátságról és a szerelemről. Mindarról, ahogy egy gyermek megtanulja, hogyan nézzen szembe a saját félelmeivel, a körülötte lévő világ igazságtalanságával, és hogyan készüljön fel arra, hogy felnőttként is boldog maradhasson. Thomas története a szív és a fantázia határtalan erejét ünnepli a felnőttek szigorú, erőszakos és szűk látókörű világával szemben.

Guus Kuijer kisregényéből Richard Tulloch adaptációja alapján a szövegkönyvet Kiss Márton írta, aki az előadást rendezőként is jegyzi. A dramaturg Horváth Péter, a látványtervező Polgár Péter, a zenét Sulyok Benedek szerezte. A főbb szerepeket Mészáros TamásRuszina Szabolcs és Szanitter Dávid játsszák.

Az előadás premierjét április 2-án, vasárnap, 15 órakor tartják a Kolibri Fészekben.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott bemutató április 1-jén, szombaton, 15 órakor lesz.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház