Jeles napokat ünneplünk idén áprilisban az Óbudai Társaskörben

Április 3-án Nem csak a zene szárnyán című összeállítással a hetvenegy éves Malévra emlékezünk. Zenés beszélgetés, emlékidézés Somogyvári József, Weinberger András, Magyar János és Trangoni Béla, a Malév egykori Boeing 767-es kapitányai, valamint Czigány Ildikó a Malév első magyar pilótanője részvételével. A műsorban Kertesi Ingrid, Somogyi Tóth Dániel előadásában Arditi, Beethoven, Kodály, Rahmanyinov művei és Merényi Judit előadásában Czigány Ildikó Úton lenni jó című könyvének részletei hangzanak el.

Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Április 10-én, a Költészet Napja előestéjén, Szávai Viktória Weöres Sándor-estjén vehet részt a közönség, amely a költő verseiből összeállított személyes vallomás, egy nagyon mélyen női előadás. Weöres sajátos hangú, senki mással össze nem téveszthető költészetében ősi, ösztönös tudás, játékosságba oltott bölcsesség rejlik. A Sárkány lehelet két érzékeny művész – a költő és a színész – találkozása a színpadon, tele gyengédséggel, vadsággal, szexussal, erővel, ritmussal és zenével.

Szávai Viktória – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Esterházy Péter 2017. április 14-én lenne hatvanhét éves. Ahogy Tarján Tamás, az est szerkesztője írja Nagy úr a szó cím alatt „nem emlékestre várja az érdeklődőket”. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös összeállításunkban közreműködik: Pálmai Anna, Barbinek Péter és Dés László.

Esterházy Péter – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A hónap végén, április 27-én az évfordulós magyar szerzőké: Bartóké, Dohnányié és Kodályé a főszerep. Az Évfordulók című koncert különlegességét a ritkán hallható Dohnányi-dalok adják két kiemelkedő művész előadásában. Prunyi Ilona Liszt-díjas zongoraművész, a Dohnányi zongoraművek újra felfedezője. Banda Ádám számos zenei verseny győztese, 2005-ben Dubaiban a Nemzetközi Hegedűversenyen kiemelt első díjas lett, 2007 szeptemberében a budapesti Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűverseny első díját nyerte el és neki ítélték a Hubay-különdíjat is.

Prunyi Ilona, Banda Ádám  – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

http://www.obudaitarsaskor.hu/

Forrás: Óbudai Társaskör
,