Pusztai Ferenc rendezése, a L.U.F.I. a Friss Hús versenyprogramjában!

Pusztai Ferenc producer kisjátékfilm rendezését, a L.U.F.I.-t beválogatták az  5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál magyar programjába! A L.U.F.I. Pusztai MA diplomafilmje, amely a március 29. és április 2. között a Toldi moziban (1054, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) megrendezendő fesztiválon lesz először látható a közönség számára.

Pusztai Ferenc évek óta a hazai filmszakma meghatározó producere, akinek a nevéhez olyan sikerfilmek fűződnek, mint A nyomozó, a Pál Adrienn, a Friss levegő, a Szabadesés vagy a tavaly bemutatásra kerülő Kút. Pusztai produceri karrierje mellett a Metropolitan Egyetemen mozgókép mester szakot is végzett, kreatív producer specializációval. BA diplomafilmje, a Buborék szerepelt a tavalyi Friss Húson, illetve több rövidfilm fesztiválra is meghívást kapott. MA diplomafilmjének, a L.U.F.I.-nak szintén a Friss Húson lesz a premierje.

A film középpontjában a 30 év körüli zenész fiú, Balázs karaktere áll. Életét reménytelennek érzi, karrierálmai nem váltak valóra, élete minden tekintetben kiüresedett. Egyedül él lakásában, ahol hangszerein kívül telefonja és számítógépe az egyetlen társai. Emberi kapcsolatai is csak online felületeken működnek. Egy esti internetes böngészése során egy weblapra bukkan, amely fapados temetési lehetőséget kínál. Balázs elhatározásra jut: megszervezi s lebonyolítja saját temetését, végső búcsút intve a világnak.

A L.U.F.I. groteszk, szürreális világba kalauzolja a nézőket, ugyanakkor korunk valós problémáira fókuszál humorral és szarkazmussal. A kisfilm főszereplője Jankovics Péter, továbbá szerepel benne Gera Marina, Terhes Sándor, Trokán Nóra és feltűnik benne a rendező Gigor Attila is. A L.U.F.I. operatőre Győry Márk, gyártója a Pusztai Ferenc vezette KMH Film. Pusztai a produceri teendők mellett rendezte és Veress Attila mellett társ-forgatókönyvíróként írta is a L.U.F.I.-t.

A L.U.F.I. a 6. magyar versenyblokkban lesz látható, vetítési időpontjai a Friss Húson a következők:
Március 31., péntek, 21 óra
Április 1., szombat, 16 óra
Április 2., vasárnap, 17 óra

Forrás: Vertigo Média
,