Magyarországon először rendezik meg az Első Közösségi Felelősségvállalási Konferenciát – MENTÉS MÁSKÉNT! Felelősséggel, közösen! – konferencia és expó, különleges színházi előadással

Magyarországon először rendezik meg az Első Közösségi Felelősségvállalási Konferenciát 2017. április 3-án. A rendezvényre az ország minden pontjáról várnak résztvevőket Budapestre, a Duna Palotába. Az expóval egybekötött konferencia fővédnöke Novák Katalin, a Nemzeti Önkéntes Tanács elnöke, család- és ifjúságügyi államtitkár. A HAT Alapítvány által rendezett fórum zárásaként, az est különleges eseménye lesz a hazánkban egyedülállóan infokommunikációs akadálymentesítéssel, jeltolmáccsal játszó HADART Színház előadása.

HADART Színház: Őrültek tornya, Suhajda Dániel, Szabó Máté – Fotó forrása: HAT Alapítvány, HADART Színház

Vajon miért fontos egy felelősségvállalásról szóló konferencia a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak? Elterjedt tévhit, hogy a nagyvállalati, azon belül is leginkább a multik feladata a felelős működés, a felelősségvállalás, de ez nincs így. A mikro-, kis-és középvállalkozások nap, mint nap felelősséget vállalnak, többet, mint gondolnánk.

A HAT Alapítvány és szakmai partnerei, a Magyar Adományozói Fórum és a Magyar Public Relations Szövetség által rendezett Mentés Másként! Konferencia és expó fontos kérdéseket vet fel, melyekre válaszokat is ad. Például arra, mitől lesz egy kisebb cég felelős, hogyan legyen aktív tagja a közösségének, mindezt úgy, hogy az szerves része a tevékenységének.

A jól kiválasztott stratégia nem igényel külön forrást, csak odafigyelést, együttműködést, és ez ezerszeresen megtérül. A konferencia résztvevői olyan gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodhatnak, melyek jól használható márkaépítő eszközök. A minőségi termékek iránt érdeklődő célcsoport jelentős része ma már érzékeny a társadalmi hasznosságra – vagyis aki e téren lemarad, az kimarad!

HADART Színház: Őrültek tornya, Straub Dezső, Mérai Katalin – Fotó forrása: HAT Alapítvány, HADART Színház

„Meg kell tanulnunk felelősen élni, tudni, hogy mit jelent ez a fogalom a mindennapokban. Meg kell tanulnunk átadni a gyerekeinknek, hogy aztán az unokáinknak már természetes legyen” – mondja az idén tízéves HAT Alapítvány elnöke, Kuremszki Andrea. „Célunk, hogy tudás, jó szándék, tehetség ne vesszen el soha” – vallja az elnök, aki szerint a közösségi összefogás célja egy értékesebb, a szó nemes értelmében vett gazdagabb és egészségesebb jövő. „Mindenkinek lehetősége van arra, hogy megtalálja és elérje a saját célját. Ezért feladatunknak tekintjük, hogy olyan közösségeket hozzunk létre, amelyek támogatják a tudáshoz, információhoz és élményekhez való szabad hozzáférést. Abban hiszünk, hogy ez lehetővé teszi, hogy nyitottak, önállóak, felelősséggel döntő, a saját életünkre HATni tudók legyünk” – mondja Kuremszki Andrea.

A konferencia – melynek fővédnöke Novák Katalin, a Nemzeti Önkéntes Tanács elnöke, család- és ifjúságügyért és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár – küldetés is egyben. Éppúgy, mint a konferenciával ezúttal együttműködő HADART Színház tevékenysége is. A HADART Színház a rászorulók minden csoportjához elviszi a művészetet: jeltolmács segítségével a siketek és nagyothallók számára is.

Háda János – Fotó forrása: HAT Alapítvány, HADART Színház

A konferenciát követően, 19 órai kezdettel látható majd a HADART Színház az Őrületek tornya című előadása, ami Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata Háda János, a színház alapító vezetőjének rendezésében. Az egyik szerepet is játszó Háda János szerint „ha a test szükségleteivel foglalkozunk, a lélek is nyitott lesz a tudásra, a művészetre”. Úgy véli, „a HADART Színház küldetése, hogy minél szélesebb rétegek felé kiterjesszük a színházat.”

Az idén fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő HADART Színház programja a 2015/2016-os évadban 35 ezer nézőhöz, 70 helyszínre több mint 150 előadással jutott el. A színház a megalakulása óta minden évben több alkalommal szervezett és vett részt jótékonysági rendezvényen. Játszottak már koraszülött, autista gyermekek támogatásáért is. Az igazgató szerint „ezen produkciók országos és határon túli terjesztésében számunkra az elfogadás és az elfogadtatás, a társadalmi integráció a fő cél”.

Forrás: HAT Alapítvány, HADART Színház
,