A február a fiataloké az Óbudai Társaskörben

Február 1-jén Szabadi Vilmos „Tehetségmaffia” sorozatát folytatjuk. Szabadi Vilmos miután több mint harminc éve tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, nagyon sok fiatal művészpalántát segített már az útkeresésében. Ebben a sorozatban három ország három együttesét mutatja be, vagyis alkalmanként három fiatal és tehetséges művészt ismerhetünk meg. Japán, Finnország és Magyarország szülöttei ők. Közös bennük, hogy mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanulva értették meg a küzdelem, a kitartás és a munka iránti alázat szükségességét A finn fiatalok novemberi bemutatkozását most a japán tanítványok koncertje követi. Közreműködik a Mirai Musicians Trió: Yayoi Nakajima, Aya Shirai és Megumi Shimanuki.

Mirai Musicians Trió – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Február 11-én a Simpicissimus Kamaraegyüttes Vivaldi-estjét élvezheti a közönség. A koncerten Vivaldi kevésbé reflektorfényben lévő műveit hallgathatják, ahol a velencei mester különböző természeti és társadalmi jelenségeket ábrázol, a 21. század emberének is könnyen befogadható stílusban. A kamaraegyüttes ezekből a művekből ad négy részes – vagy négy tételes válogatást. Ezek a concertók a szopránhangra írt kantátáit fogják közre, amiket a fiatal magyar szopránénekes, Zemlényi Eszter tolmácsolásában hallhat majd az est közönsége.

Simpicissimus Kamaraegyüttes – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Kissjudit Anna, Utasi Melani, Kristofori Ferenc és Tóth Pál Mátyás február 20-án elhozzák kedves dalaikat, operaáriáikat Óbudára. A színes műsor lehetőséget ad, hogy több műfajban megmutassák magukat, a közönségnek pedig lehetősége nyílik arra, hogy első fellépéseik egyikén megismerhesse a jövő operacsillagait.

Operaház – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A hó végén, február 24-én a három éve alakult Attitude Vonósnégyes előadásában hallhatjuk majd Weiner és Haydn műveit. A zenekar tagjai: Deák Sára, Szabó Tamás, Fajd Gergő és Baranyi Barnabás, akik a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként kezdték közös pályafutásukat. Repertoárjukon szerepelnek Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Bartók és Ligeti művei is. Gyakran vesznek részt modern zenei versenyeken. Számos sikert értek el, 2016-ban megnyerték a Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny vonósnégyes kategóriáját. Ez a koncert az Óbudai Társaskör által felajánlott díj.

Attitude Vonósnégyes – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Bővebb információ: www.obudaitarsaskor.hu

Forrás: Óbudai Társaskör