II. Pajtaszínházi Szemle, 2017. január 28-29.

A Pajtaszínház programot 2015 őszén a Magyar Teátrumi Társaság szakmai mentorálásával indította útjára a Nemzeti Művelődési Intézet a falusi színjátszó mozgalom újraélesztésére irányuló közösség- és társadalomfejlesztő modellprogramként.

A Nemzeti második alkalommal ad otthont az ország felnőtt amatőr színjátszó csoportjainak. A Pajtaszínház program 2016-ban olyan településeken folytatódott, ahol korábban nem volt színjátszó köri tevékenység, azonban az ott élőkben, a helyi közösségekben erős szándék mutatkozott ilyen irányú művészeti tevékenységre. A legjobbak, 19 megye amatőr színjátszó társulatai január 28-29-én lépnek nyilvánosság elé előadásaikkal a II. Pajtaszínházi Szemlén a Nemzeti Színház stúdiószínpadain.

A program befejezésében a közművelődési feladatellátás kereteinek átszervezésével a Nemzeti Művelődési Intézet szellemi örököseként az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. működik együtt a Teátrumi Társasággal. A két szervezet az amatőr színjátszás szakmai támogatását célzó jövőbeni közös munkát megalapozó stratégiai együttműködési megállapodást köt – a dokumentumot ünnepélyes keretek közt a szemle megnyitóján írják alá az intézményvezetők.

Tisztelettel kérjük, tartson velünk a helyi társadalmakat a közösségi művelődés és színjátszás eszközeivel erősítő fejlesztőprogram eredményeit bemutató, ingyenesen látogatható színházi örömünnepen.

A program ingyenes, kérjük, hogy érkezéskor regisztráljon a bejáratnál.
A megnyitó mindkét napon 11 óra 30 perckor kezdődik a Gobbi Hilda Színpadon.
Az előadások 12 és 17 óra között láthatók a Gobbi Hilda Színpadon és a Kaszás Attila Teremben.