Klasszikus, kortárs és kortalan bemutatókkal készül a Manna a Mozsár Műhelyben

Csokonai Karnyóné és Lumborg Szépkisnap című drámája, valamint a Kortalan Kortárs színházi talkshow kerül a Mozsár Kávézó felett nyíló Műhely színpadára decemberben. Az alkotók pályázaton nyertek lehetőséget a produkciók bemutatására. Szilágyi Bálint, Szirtes Balázs és Fodor Annamária ötleteinek megvalósítását a Manna segíti.

Decemberben három bemutatót tart koprodukcióban a Manna Produkció és a Független Színházművészetért Alapítvány az újonnan nyíló Mozsár Műhelyben, a főváros szívében. A Nagymező utcában egy új befogadóhely várja a független színházi produkciókat. Az alkotók pályázati úton keresztül nyertek lehetőséget az előadásaik bemutatására. Az első felhívást nyáron írta ki a Mozsár Műhelyt működtető Alapítvány, amelynek eredményeképpen a 2016/2017-es évad bemutatóit választotta ki a szakmai zsűri. Ezek közül a Manna, mint színházi produkciós szervezet négy alkotói pályázat megvalósítását segíti, ebből három bemutatójára decemberben kerül sor.

December 4-én este lesz a bemutatója Csokonai Karnyóné című darabjának, melyet Szilágyi Bálint állít színpadra. Az előadás különlegessége, hogy minden szerepet három fiatalember játszik: Barna Zsombor, Feczesin Kristóf és Szántó Balázs. A négy alkotóból hárman még a Színművészeti Egyetem hallgatói. Szilágyi Bálint végzős rendezőként már többször bizonyította tehetségét az Egyetem falain kívül is, ezért komoly szakmai elismerést is kapott a 2016-os Thealter Fesztiválon, ahol a Junior díjat vehette át, megosztva mesterével, Zsótér Sándorral.

Karnyóné - Fotó forrása: Manna Produkció

Karnyóné – Fotó forrása: Manna Produkció

Ősbemutatóval készül Szirtes Balázs december 6-án, aki Dennis Lumborg Szépkisnap című monodrámáját adja elő B. Török Fruzsina rendezésében. A mű filmes feldolgozása, a Reinventing Eddie sokaknak ismerős lehet a mozikból. Habár a darab nagyon komoly társadalmi kérdéseket feszeget, mindezt szerethetően teszi, sok humorral és néha megható tragikummal. A történet napjainkban játszódik Liverpoolban, ahol egy négytagú, átlagos család éli addig nyugodt hétköznapjait. A darab középpontjában az apa konfliktusa áll, akit egy fatális félreértés alapján pedofília vádja éri a saját kislányával kapcsolatban. A vád és annak következményei alapjaiban borítják fel a család életét és a főhős lelki egyensúlyát is. Ennek a külső-belső kálváriajárásnak lehetnek tanúi a Szépkisnap előadás nézői.

Szépkisnap - Fotó forrása: Manna Produkció

Szépkisnap – Fotó forrása: Manna Produkció

A Kortalan Kortárs című színházi est alkotói csapata minden hónapban új előadással készül majd a Mozsár Műhelyben, ahol Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa színésznők az első felvonásban mindig kortárs szerzők műveiből ollóznak össze havonta egy új előadást. A felkért írók között van, aki kifejezetten erre az alkalomra írt anyagot a művészeknek, de akad olyan is, aki eddig még soha meg nem jelent művét vagy épp friss publikációját ajánlotta fel. A decemberi bemutató alcíme a Botrány, amely – ahogy címe is mutatja – ezt a témát járja majd körül az est során. Szentesi Éva, Kormos Anett, Szabó T. Anna, Dragomán György és Péterfy-Novák Éva írásai mellett naplórészleteket, monológokat is előadnak az ötletgazda művésznők. A Kortalan Kortárs második felvonásában pedig Szily Nóra és a három színésznő mindig egy meghívott vendéggel beszélget majd az adott este témájáról, december 14-én a botrányról. Friss, szórakoztató, elgondolkodtató, mai, nőies, vagány és pikáns produkcióra számíthatnak, akik eljönnek a Kortalan Kortárs bemutatójára a Mozsár Műhelybe.

Kortalan kortárs: Botrány - Fotó forrása: Manna Produkció

Kortalan kortárs: Botrány – Fotó forrása: Manna Produkció

Jegyek kaphatóak az interneten, a jegy.hu hálózatán és a Belvárosi Színház (1075 Bp., Dohány u 1/a.) szervezésén és az előadások kezdete előtt egy órával a helyszínen. Diákjegyek igényelhetőek a mozsarmuhely@gmail.com címen.

Forrás: Manna Produkció