A II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál győztesei

Véget ért a II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál az RS9 Színházban. A november 24. és 27. között megrendezett fesztivál négy napján 19 társulat lépett fel elsősorban irodalmi adaptációra épülő előadásaival.

II. Vallai Fesztivál Koronázás - Erdélyi Dániel, Cserje Zsuzsa, Csizmadia Gergely - Fotó: Olajos Ilka

II. Vallai Péter Előadóművészeti Fesztivál, Koronázás – Erdélyi Dániel, Cserje Zsuzsa, Csizmadia Gergely – Fotó: Olajos Ilka

A zsűri döntése alapján a 300.000 forinttal járó Vallai-díjban részesült az Utolsó Vonal Művészeti alapítvány a Koronázás című produkciójáért. II. díjat kapott a Jónás Tamás verseiből összeállított színpadi etűd, a „… De mivel saját képmására teremtett”. A fesztivál III. díját Haragonics Zalán és Maczák Ibolya vihette haza az Ederlezi című produkciójáért.

II. Vallai Péter Előadóművészeti Fesztivál Koronázás - Erdélyi Dániel, Cserje Zsuzsa, Csizmadia Gergely - Fotó: Olajos Ilka

II. Vallai Péter Előadóművészeti Fesztivál, Koronázás – Fotó: Olajos Ilka

A közönség is szavazott. A nagyérdemű a 100.000 forinttal járó közönségdíját a Neptun Brigád nyerte Hamletman című produkciójáért, Baksa Imre előadásában, a produkció ezen felül elnyerte a Játékszín Bock színpadán való fellépési lehetőséggel járó különdíjat is. A házigazda, az RS9 Színház a kortárs komoly zenét támogató különdíjat adott, Horváth Balázsnak a Parti Nagy Lajos verseiből komponált Sorok, Szavak, Betűk című előadásáért. A Művészetek Völgye Kaláka Versudvarában léphet fel Lackfi János és Gryllus Dániel meghívására az Andaxinszház Suttogók című produkciója. A zsűri két produkciót részesített dicséretben a Borsógörgető és az Irina című előadásokat.