Elindul a balettélet Újpesten

Október 21-én 19 órakor az Ady Endre Művelődési Központban az Újpesti Színház mutatja be a Bolero Balett Carmina Burana című balettelőadását.

img_0696

img_3707

A Bolero Balett 2014-ben alakult tánciskola és társulat két vezetője, Borbély Katalin táncos, koreográfus és Ánosi Gábor balettművész, koreográfus – korábban a düsseldorfi operaház szólótáncosa – készítettek produkciót Carl Orff zenéjére.

A két felvonásos balett, melyet a koreográfusok megálmodtak, egy fiatal lány érzelmi viharairól szól, melyek a felnőtté válása rögös útján kísérik végig egészen a boldogságig. Kezdetben vele van a gyermeki Ártatlanság és a mindent átható Boldogság, később megjelenik a féktelen Harag, ám a Megbocsátás ismét elhozza a nyugalmat és a békét. A Fiú érkezése újra felkavarja lelkét és a Lányban felébred a Vágy meg a Féltékenység és a csalódásból táplálkozó végtelen Bánat. Mikor már úgy tűnik, hogy lelkén végleg eluralkodik a sötétség, a Fiú gyengédsége és a tiszta, mély Szerelem utat mutat neki.

img_7227

img_7571

Eltelve érzelmekkel, jóval és rosszal egyaránt, a Lány végül megtalálja a teljességet a Fiú oldalán. A teljesség azonban nem a vég, hanem egy új és csodálatos utazás kezdete…

Jegyek vásárolhatók: http://ujkk.hu/jegy-es-berlet/

bolero-balett