Múzeumban az úszás története

2016. október 5 – 31. között a Duna Múzeumban lesz látható az esztergomi Szent István Strandfürdő úszástörténeti kiállítása, mely a Múzeumok Éjszakáján mutatkozott be először a nagyközönségnek.

Fotó forrása: Duna Múzeum

Fotó forrása: Duna Múzeum

A tárlaton bemutatjuk az úszás történetét az őskortól a 20. századig: nemzetközi és hazai vonatkozások, az esztergomi úszóélet és úszósport múltja, és sok más érdekesség várja az érdeklődőket.

A Duna Múzeum a kiállítás ideje alatt tematikus tárgy- és fotógyűjtést szervez.

Fotó forrása: Duna Múzeum

Fotó forrása: Duna Múzeum

Strandfürdői emlék – Színesítsék emlékeikkel kiállításunkat!

A vendégkiállítás ideje alatt folyamatosan várjuk az Önök Szent István Strandfürdőben készült fotóit, amelyek felidéznek egy-egy kellemes fürdőzős pillanatot. Nemcsak képeiket, de megunt, a retró-korszakot idéző fürdőruháikat is elhozhatják, melyek a kiállítást követően akár a Duna Múzeum gyűjteményét is gazdagíthatják.

Fotó forrása: Duna Múzeum

Fotó forrása: Duna Múzeum

A fürdőruhákat minden nap 10-15 óra között személyesen, a Duna Múzeumban (Esztergom, Kölcsey utca. 2.), fotóikat pedig digitális formában a csobbanas@dunamuzeum.hu email címre várjuk. Kérjük, a fotók küldésekor tüntessék fel, mikor készült, kik szerepelnek rajta és milyen történet kapcsolódik a pillanathoz!

A tárlat 2016. október 31-ig tekinthető meg kedd kivételével minden nap a Duna Múzeumban.

Forrás: Duna Múzeum