Közös koncertet ad Szarka Tamás Al Di Meola világhírű gitárossal októberben

Közös koncertet ad Szarka Tamás, a Ghymes együttes frontembere Al Di Meola Grammy-díjas amerikai világzenei és dzsesszgitárossal október 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban.

Az esemény szerdai beharangozó sajtótájékoztatóján Szarka Tamás elmondta: a koncert elsősorban a készülő új szólólemezének bemutatója lesz, amely várhatóan szeptemberben jelenik meg. Emellett több régebbi dal is szerepet kap, köztük várhatóan a Mária című musical zárótétele is.

Szarka Tamás 2006-ban a Zeneakadémián mutatta be első önálló szerzői estjét, sok színházi felkérésére írt zenét, ám ezek élőben sosem hangzottak el a színpadon, főleg nem a szerző előadásában.

Az est vendége lesz Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes is, valamint közre fog működni a Budapesti Ifjúsági Kórus – fűzte hozzá a zenész, aki kiemelte azt is: az est csúcspontjaként az ő szerzeményeiben fog gitározni a fúziós és latin dzsessz, valamint világzenei munkásságáról ismert Al Di Meola, akit a Guitar Magazine többször is a világ legjobb gitárosa címmel tüntetett ki.

A gitárossal való együttműködés kezdetéről szólva Szarka Tamás elmondta: amikor egyik hegedűanyagát elküldte Al Di Meolának, a világhírű zenész csupán annyit válaszolt, hogy „ki ez a Dzsingisz kán?”.

„Ebből arra következtettem, hogy tetszett neki a muzsikám” – fogalmazott a zenész, hozzátéve, hogy ezt követően a gitáros igent is mondott a felkérésére.

Az októberi koncert a Danubius Music és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg. Guba Gábor producer az eseményen elmondta: a Szarka Tamás-koncert mellett az ő szervezésükben lép november 8-án a Papp László Sportaréna színpadára Ian Gillan, a Deep Purple második szólóénekese, emellett november közepén egy kétestés Tokody Ilona-életműkoncertet is rendeznek a Budapesti Kongresszusi Központban.

Forrás: MTI