A SÍN bemutatja: Dányi Viktória – Nelson Reguera Perez: Keep in Touching

Mindennapi, rutinszerű mozdulaton, a kézfogáson keresztül vizsgálja két ember kapcsolatát legújabb bemutatójában Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez. A SÍN Kulturális Központ támogatásával és a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében megvalósuló Keep in Touching április 29-én és 30-án 19 órától látható a MU Színházban.

SIN_danyi_perez_keepintouching

Egy kézfogás, ami húz és taszít egyszerre, manipulál, de támaszt is nyújt, és még akkor is megtart, ha már rég elengedtük egymást.

Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez táncosok ezen a mindennap ismételt, rutinszerű gesztuson keresztül járják körül, hogy mi minden rejlik két ember viszonyában.

Az előadás három fejezetben három különböző variációt mutat fel játékosan és absztrakt módon, a nézőnek szabad asszociációs lehetőséget hagyva. Összehangolt lépések és forgások, és az indaként egymásba kapaszkodó, kibogozhatatlan kézfogás – az alapmotívumok, melyek egyre bonyolultabb tánckombinációkká válnak, lassan megszabadulva szabályoktól és kötöttségektől is.

„Sokszor azzal találkozom, hogy a kortárstánc megkapja azt a bélyeget, hogy érthetetlen, élvezhetetlen és csak egy szűk kör, illetve a szakmabeliek értékelik, nézik. Ez nem igaz. A kortárstánc nem egy negatív bélyeg, hanem egy műfaj, amit igenis lehet élvezni.”

(Interjú Dányi Viktóriával – Antal Klaudia/Jurányi Latte)

Dányi Viktória – Nelson Reguera Perez: Keep in Touching
Bemutató: 2016. április 29., 30.  19:00, MU Színház

Alkotó-előadók: Dányi Viktória, Nelson Reguera Perez
Zene: Varga Vince
Dramaturg: Zsigó Anna
Fényterv: Dézsi Kata
Produkciós vezető: Rácz Anikó

Az előadás támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, FÜGE, Open Latitudes3, NKA,  EMMI, MU Színház

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Forrás: MU Színház