Párizsban a magyar újcirkusz sztárjai

Tavalyi nagysikerű turnéjának folytatásaként ismét Franciaországban lép színpadra a Recirquel. Az első magyar újcirkusz társulat pénteken mutatja be a Müpával közös, Párizs Éjjel című produkcióját a francia fővárosban.

Párizs éjjel - Fotó: Posztós János

Párizs Éjjel – Fotó: Posztós János

November 27-től másfél hónapig élvezheti a francia közönség az első magyar újcirkusz társulat harmadik egész estés, Párizs Éjjel című produkcióját. A társulatot 39 alkalommal láthatja a közönség a párizsi La Villette kulturális központ emblematikus színházában, a Cabaret Sauvage-ban.

A Müpával közös produkciót Brassaï jellegzetes képi világa ihlette. Az artisták, hat virtuóz jazz-zenésszel kiegészülve a magyar származású fotóművész fülledt hangulatú, a harmincas évek éjszakai Párizsát megörökítő fotósorozatát keltik életre a színpadon Vági Bence rendezésében. Az előadás jellegzetes atmoszférája mellett a kosztümök és a dalok is Brassaï világát idézik.

A magyar közönségnek sem kell sokáig nélkülöznie az újcirkusz produkciókat, hiszen januártól a Recirquel mind a négy egész estés előadása visszatér a Müpába. Utána pedig ismét útra kel a társulat: februárban újra Franciaországban, márciusban pedig Kolumbiában készülnek elvarázsolni a közönséget.

További információ a társulatról: http://www.recirquel.com/hun/

A Recirquel társulat tavaly téli franciaországi turnéjáról készült rövid videó: https://vimeo.com/118720176

Forrás: Müpa