Borvacsorák az Astoriában

Izgalmas borvacsorákra invitálja a minőségi gasztronómia híveit a Café Astoria Restaurant. November 27-én Dúzsi Tamás borai, december 3-án a Béres Pincészet borai párosulnak Lakatos Tímea vezető séf ételkölteményeihez.

image001Lakatos Tímea, a Café Astoria Restaurant vezető séfjének neve garancia a kulináris élményekre. Az első hazai Michelin csillagos étterem, a Costes korábbi meghatározó személyisége ezúttal két kiváló pincészet boraira hangolt fogásokkal várja a kulinária szerelmeseit a Danubius Hotel Astoria éttermében.

November 27-én Dúzsi Tamás szekszárdi borász, 2014-ben az Év Bortermelője italaihoz társít a kreatív séf különböző ételeket:lesz édesköményes karfiolsaláta lazactatárral, mangalica szűz gyömbéres sütőtök pürével vagy kardamomos meggytorta. December 3-án pedig a Béres Szőlőbirtok, 2015 Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka adja a nedűket a kiváló ételsorhoz, benne uborkakoktél lazac kaviárral, vaníliás vargánya brulée snidlinges csigával vagy ánizsos brownie sóskaramell mousse-szal.

A Dúzsi borvacsora 9.900 Ft + 10% szervízdíj, a Béres Pincészet borvacsorája pedig 8.900 Ft + 10% szervízdíjba kerül, de “bérletet” is lehet vásárolni, a két alkalomra együtt csak 14.900 Ft + 10% szervízdíjért.

Dúzsi Tamás borvacsora
November 27. 19:00 óra
Vendégváró pogácsa
Fürtike 2015
Édesköményes karfiolsaláta lazactatárral, parajmajonézzel
Olaszrizling 2014
Cékla krémleves mentás kecskesajthabbal, liofilizált málnával
Rozé 2015
Mangalica szűz gyömbéres sütőtökpürével, Cabernetben érlelt gesztenyével
Cabernet Franc 2011
Bárány T-bone vargányás aszalt szilvával töltött kelkáposzta rozmaringos jus
Graboc 2007
Kardamomos meggytorta étcsokoládés kávéhabbal
Shiraz 2012

Béres Szőlőbirtok és Pincészet borvacsora
December 3. 19:00 óra
Welcome drink
Béres Tokaji Sárgamuskotály 2013
Uborkakoktél lazac kaviárral és parmezán chips-szel
Amuse bouche Béres Tokaji „HOLDEZÜST” Cuvée 2014
Borjú bríz aszalt gyümölcsös brióssal, citrusos „lakkal”
Béres Tokaji Furmint  2014
Vaníliás vargánya brulée snidlinges csigával
Béres Tokaji „MAGITA” Cuvée 2010
Japán fürj füstölt tojásával, grillezett fácánmell kelkáposztás kecskesajt roláddal és korianderes céklával
Béres Tokaji „Lőcse” Furmint 2011
Ánizsos brownie sóskaramell mousse-szal, maracuja velővel
Béres Tokaji 6 puttonyos Aszu 2007

Forrás: presspresso