„A darab segített megérteni múltbéli önmagam” – Hujber Ferenc: Negyvenen vagyok – Első One-Man-Show a Millenáris Teátrumban

Szerkesztő: Tóth Judit Nikoletta
Fotók: Szuromi Judit

Sajtónyilvános próba keretében vezették fel az alkotók Hujber Ferenc Negyvenen vagyok című egyszemélyes előadását. A darab egy mérföldkő lesz a hazai színháztörténelemben, ugyanis eddig még nem fordult elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. A Broadway deszkáin teltházakkal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc.

IMG_0043

Hujber Ferenc hullámokkal teli első negyven éve, életének eddig mélyen elhallgatott titkai is színpadra kerülnek a november 25-én a Millenáris Teátrumban bemutatásra kerülő, Negyvenen vagyok című darabban. A színházi eszközöket és filmes megoldásokat ötvöző egyfelvonásos előadás a Broadway-en már jól ismert és rendkívül sikeres One-Man-Show műfaj első hazai produkciója, melyben a főhőst és az életében felbukkanó mind a 44 karaktert a színművész alakítja.

vari-zsofia-selected-cimu-kiallitasa-brody-house-fotok-vari-zsofia-toth-ditta

A szövegkönyvet Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója egy 18 órás beszélgetés alapján írta meg. Ennek folyamán Hujber Ferenc őszintén elmondta élete történetét megszületésétől ez év januárjáig. A lineárisan felépített, másfél órás szünet nélküli darab azokat a fő állomásokat és személyeket érinti, akik hatással voltak a tehetséges színművész eddigi nem mindig zökkenőmentes életének az alakulására. Így a készülő alkotás nem csak zseniális színészi munka és szórakozás, de egyben terápiás jelleget is biztosított, az ez által igazán emberivé vált művésznek. A nehéz, és legyünk őszinték: botrányokkal is megfűszerezett válságos életszakasza és a betegségből történő felépülés után, Banner Szűcs Loránd szavait idézve: „Kiderült, hogy Ő az, akire a múltból emlékszem.”

IMG_0068

A Negyvenen vagyok című előadást a legendás “Simó-osztály”-ban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dániel rendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is.

Az előadás a fővárosi premierje után,  turné keretében vidéki helyszíneken is látható lesz majd.