Szimfonikus felfedezések – indul az új évad!

2015. október 11-én Berecz Mihály és Miskolci Szimfonikusok koncertjével indul a Szimfonikus felfedezések új évada, amely nyolc lenyűgözően tehetséges fiatal muzsikus bemutatkozását ígéri.

Berecz Mihály - Fotó: Zsugonits Gábor

Berecz Mihály – Fotó: Zsugonits Gábor

Berecz Mihály hegedülni is tanult, de végül a zongorát választotta – a Szent István konzervatórium utolsó éves hallgatójára már Kocsis Zoltán is felfigyelt, az előadói vénát pedig valószínűleg édesapjától, Berecz András énekes-mesemondótól örökölte. A Müpában Beethoven c-moll zongoraversenyével lép fel, a Gál Tamás vezényelte Miskolci Szimfonikus Zenekar a szünet után Brahms I. szimfóniáját adja elő – azt a szimfóniát, amelyet a kortársak Beethoven X. szimfóniájaként emlegettek.

A Szimfonikus Felfedezések további koncertjei is igazi felfedezéseket ígérnek: a lengyel csellista, Tomasz Daroch, a 2014-es Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny Müpa különdíjasa novemberben Csajkovszkij Rokokó-variációit adja elő a debreceni Kodály Filharmonikusokkal. Decemberben a Münchenben tanuló ifjú fuvolista, Szabados Éva Reinecke D-dúr fuvolaversenyét játssza a Bogányi Tibor vezette Pannon Filharmonikusokkal. Jövő áprilisban és májusban két kiváló ifjú zongorista érkezik a Müpába. A Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével izraeli Roman Rabinovich Bartók II. zongoraversenyét, Ránki Fülöp pedig az Óbudai Danubia Zenekarral Bach f-moll zongoraversenyét és Liszt ritkán előadott, igen virtuóz Malediction-ját tűzte műsorára. A hatrészes sorozat kakukktojása a januári koncert, amelyen Mahler X. szimfóniája mellett Orff Carmina Burana-ja hangzik el három ifjú énekes szólista – Ihring Anna (szoprán), Kristofori Ferenc (tenor) és Aghenie Alexandru (bariton), a Marton Éva Énekverseny 2. helyezettje és a MÁV Zenekar különdíjasa –, valamint a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar tolmácsolásában.

További információ:
https://www.mupa.hu/program/berecz-mihaly-es-a-miskolci-szimfonikus-zenekar-2015-10-11_19-30-bbnh
https://www.mupa.hu/program/tomasz-daroch-es-a-kodaly-filharmonikusok-debrecen-2015-11-15_19-30-bbnh
https://www.mupa.hu/program/szabados-eva-es-a-pannon-filharmonikusok-2015-12-13_19-30-bbnh
https://www.mupa.hu/program/a-cantemus-vegyeskar-es-a-mav-szimfonikus-zenekar-2016-01-21_19-30-bbnh
https://www.mupa.hu/program/roman-rabinovich-es-a-budafoki-dohnanyi-zenekar-2016-04-30_19-30-bbnh
https://www.mupa.hu/program/ranki-fulop-es-az-obudai-danubia-zenekar-2016-05-29_19-30-bbnh

Forrás: Müpa