Tordy Géza a Pesti Magyar Színház színpadán

Arnold Wesker: A konyha című darabjának bemutatójával indul a premierek sorozata a Pesti Magyar Színházban. Zalán János igazgató felkérésére a Nemzet Színésze, Tordy Géza is csatlakozott a most készülő bemutató csapatához.
Tordy Géza, A konyha, Pesti Magyar Színház - Fotó: Gergely Beatrix

Tordy Géza, Arnold Wesker: A konyha, Pesti Magyar Színház – Fotó: Gergely Beatrix

„A Színház- és Filmművészeti Főiskolán ismertem meg Zalán Jánost – idézi fel Tordy Géza -, Horvai István osztályába járó diákként, innen ered a baráti kapcsolat közöttünk, így az ő személye döntő volt abban, hogy elfogadtam a meghívást.”

A Pesti Magyar Színház társulatában sok fiatal színész játszik együtt és ez a darab lehetőséget nyújt arra, hogy mindannyian megmutassák tehetségüket. „Igényes és elmélyült próbafolyamatban vettünk részt Lengyel Ferenc rendező irányításával” – mondja Tordy Géza.
A konyha, Pesti Magyar Színház - Fotó: Mernyó Ferenc

Arnold Wesker: A konyha, Pesti Magyar Színház – Fotó: Mernyó Ferenc

Arnold Wesker: A konyha című darabja kultikus darab, amely a kendőzetlen valóságot mutatja, olyan társadalmi jelenségeket, amelyeknek mai is tanúi vagyunk, és rendkívül aktuális, pontos és alapos karaktermegformálást igényel. Hétköznapi emberek napi problémáinak már-már a kegyetlenségig tökéletes pontossággal ábrázolt képét láthatjuk a színpadon, és feloldozást legfeljebb az ad, ha különbözőségünk ellenére mégis egymás emberi értékeinek megismerésére törekszünk.

Tordy Géza
Prima Primissima Díjas, Érdemes és Kiváló Művész, kétszeres Jászai Mari-díjas, Kossuth-díjas, tagja a Halhatatlanok Társulatának, 2008 óta a Nemzet Színésze. Arnold Wesker: A konyha című darabjában a Csavargót alakítja.

Forrás: Pesti Magyar Színház