Kiállítások a József Attila Színházban

A megújult József Attila Színház hagyományaihoz híven, kiállítással is megnyitja a színházi évadot 2015. október 2-án. A nyári felújítás során létrejött reprezentatív kiállítótérben ezúttal három tárlat, két állandó- és egy időszaki kiállítás kapott helyet.

Elveszett levél, 1993 (OSZK)

Elveszett levél, 1993 (OSZK)

Emlékkiállítások Ráday Imre és Sztankay István emlékére

Az első októberi bemutató, az Othello előestéjén, 2015. október 2-án, pénteken 17.00 órakor nyíló egész évadra szóló állandó kiállítások Sztankay Istvánnak és Ráday Imrének, a József Attila Színház két színművészének állítanak emléket.

Az ötven kiállított tabló a teljesség igénye nélkül mutatja be a két színész szakmai életútját, különös figyelmet fordítva az általuk játszott színházi és filmszerepekre, de korabeli újságcikkeket, plakátokat és egyéb érdekességeket is felvonultat a gyűjtemény.

A kiállítást Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója nyitja meg. Az eseményen beszédet mond Ráday Mihály, Ráday Imre fia, valamint Sztankay Bea, Sztankay István özvegye is.

A kiállításon szereplő fotókat a Magyar Színháztörténeti Intézet, az Országos Széchenyi Könyvtár fotóarchívuma, valamint magángyűjtők bocsátották a színház rendelkezésére. A kiállítás a 2015/2016-os évad során ingyenesen látogatható.

Szabó Sipos Barnabás képzőművészeti kiállítása

A 2015/2016-os színházi évadban a József Attila Színház különleges kiállítás-sorozattal kedveskedik a közönségének. A vállalkozás célja, hogy a színpadról, tévéből és mozivászonról ismert művészeket új, talán kevésbé ismert oldalukról mutassa be. Ezúttal a képzőművész-színészek alkotásainak felvonultatása a cél, mert bár a közönség elsősorban előadóművészként ismeri őket, festőként vagy grafikusként is megállják a helyüket.

Az évad első kiállítója Szabó Sipos Barnabás lesz, akinek november elejéig tekinthetik meg olajfestményeit, akvarelljeit és szénrajzait. A pénteki kiállításmegnyitón a művész is részt vesz.

Az évad során még Szabó Győző, Verebes István és Agárdi Gábor képzőművészeti alkotásaiból is nyílik egy-egy tárlat.

A tárlatok az előadások előtt és az előadások szüneteiben ingyenesen tekinthetők meg!

,