Pénteken kezdődik a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Pénteken kezdődik a négynapos Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, amelyen koncertek, Picasso- és Capa-kiállítás, különböző családi programok várják az érdeklődőket – tájékoztatta kedden az MTI-t a fesztivált szervező Kisfaludy Színház művészeti vezetője.

Kéri Kitty elmondta, hogy zenével, tánccal, irodalmi esttel és tárlatvezetéssel várja a látogatókat a hétfő estig tartó fesztivál, amelyet idén 13. alkalommal rendeznek meg.

A nyitónapon fellépnek majd a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai, Frankie Látó hegedűművész vendégszereplésével, szombaton Halász Judit énekel a gyerekeknek, vasárnap pedig Herczku Ágnes és zenekara koncertezik.

A Túlpart együttes hétfőn tartja családi koncertjét a Kisfaludy színpadon, este pedig a pünkösdi hosszú hétvége és a fesztivál zárásaként a „Piros” Templomban Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Miséjét lehet meghallgatni – foglalta össze Kéri Kitty.

Több program kapcsolódik a Vaszary Galéria Picasso- és Capa-kiállításához is: szombaton délután Tea Picassóval címmel Máté P. Gábor színművész irodalmi összeállítását láthatja a közönség, vasárnap pedig tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Vaszary Galéria kiállításain, amelyeken Picasso-grafikák mellett Jean Cocteau Picassóról és baráti köréről készült fényképeit és Robert Capa fotográfiáit lehet majd avatott vezetéssel megtekinteni.

Szombaton este a GGTánc Eger társulat előadását láthatják az érdeklődők, a kortárs darab rendezője Grecsó Zoltán – mondta Kéri Kitty.

A családokat pünkösdi viseletkészítés várja a Vaszary alkotóműhelyben szombat délelőtt, vasárnap délután pedig pünkösdi kézműves játékkészítés, koszorúfonás lesz a Kisfaludy Galériában – fűzte hozzá.

Forrás: MTI