Vadászati Kulturális Családi Nap a Budakeszi Vadasparkban

Látványetetésekkel, szakvezetésekkel és vadászati vetélkedővel is várják az érdeklődőket a Budakeszi Vadasparkban pénteken, a Vadászati Kulturális Családi Napon.

Az állandó hétvégi programok mellett – látványetetések, kisállatsuli – a vadászat szerepéről és fontosságáról szóló szakvezetésekkel, erdőismeretei túrákkal várják a látogatókat. Több állomásos vadászati vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődők, megismerkedhetnek a vadászat eszközeivel, állathangokat hallgathatnak, preparátumokat, agancsokat, szőrméket vehetnek szemügyre és a magyar vadászirodalom nagyjait is megismerhetik.

A rendezvényen felavatják a Bársony István (1855-1928) író tiszteletére állított emlékoszlopot, amely a Budakeszi Vadaspark Vadászírók és természetvédők arcképcsarnokába kerül. Az avatáson beszédet mond Csiák Gyula, a Bársony István Alapítvány elnöke, Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Bársony István a magyar természetírás egyik legnagyobb – bár napjainkban kevésbé ismert – alakja, aki 1910-ig 35 kötetnyi elbeszélést, rajzot, regényt, természetleírást és vadászrajzot írt. Hangulatos tárcái, elbeszélései és regényei nagy természetismeretről tanúskodnak. Kiemelkedő szerepet töltött be a vadászat szépségeinek népszerűsítésében.

Forrás: MTI