Pokoli mulatság – Orfeusz a Kodály Központban

Pajzán humorral átitatott társadalmi sztereotípiák kerülnek reflektorfénybe a PTE Művészeti Kara operaének szakos hallgatóinak előadásában. Offenbach Orfeusz az alvilágban című operettje ezúttal nemcsak a komolyzene szerelmeseinek nyújt majd élményteli kikapcsolódást. A fordulatokban gazdag előadásra április 28-án, 19 órai kezdettel kerül sor a Kodály Központban, a Pannon Filharmonikusok szervezésében.

11072323_1417882815180784_1755361643348969387_n

A művet, melynek cselekménye egészen a görög mitológia világába nyúlik vissza, az operettek őseként tartják számon, 1858-as bemutatóját 228 további előadás és hatalmas siker követte. A rendezőnek, Ottlik Ádámnak köszönhetően a darab most modern felfogásban – a könnyed humort sem nélkülözve − ma is aktuális üzenettel célozza meg az operakedvelők mellett a fiatal generációt. A műben ironikus ábrázolásmóddal jelenik meg a könnyelmű, léha élet, férfi és nő kapcsolata, annak buktatói, valamint a közvélemény befolyásoló ereje. Az előadás az emberek és az istenek kifigurázásával tart görbe tükröt a néző elé, mindezt az elvont művész, a szerelmi kalandok sokaságát bonyolító főisten, a mindent uralni akaró közvélemény és az életunt feleség karakterén keresztül valósítja meg. A darab egyik közismert zenei motívuma a korabeli szórakozás népszerű dallama, a kánkán.

Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester vezényletével egy könnyen befogadható, zenés, énekes, táncos előadást láthatunk a Kodály Központban. Az előadásban a végzős operaénekesek mellett a Pécsi Egyetemi Zenekar és az operaénekes hallgatók kórusa is közreműködik. A koreográfiát Kovácsné Bobály Viktória, a jelmezt Ottlik Julianna tervezte.

A PTE BTK kommunikáció szakos diákjainak jóvoltából a produkció előkészületeit az érdeklődők egy e célra létrehozott Facebook-oldalon követhetik nyomon, ahol fotókkal, videókkal, beszámolókkal dokumentálják a hallgatók az eseményt.

https://www.facebook.com/orfeuszazalvilagban

Jegyek az előadásra a www.jegymester.hu oldalon, valamint a Kodály Központ jegypénztárában kaphatók. A PTE valamennyi hallgatója 40%-os kedvezménnyel válthat jegyet az előadásra.

Forrás: Pannon Filharmonikusok