Take Berlin – Berlin Festival, Lollapalooza, Melt! fesztivál

Azoknak, akik úgy gondolják, hogy eljött az idő, hogy kipattanjunk a kopottra-ült fesztivál-karosszékből, és új vizekre evezzünk, öltött formát a Take Berlin Promotion, amely kalandvágyókat segíti majd új élményekhez.

Berlin Fesztivál, (Berlin, Aréna park) Május 29.-31.

Európa egyik legizgalmasabb metropolisának kultikus kerülete (Kreuzberg) néhány napra fesztivállá változik, ahol a mainstream találkozik a holnap zenei megmondóival, techno a folkkal, elektro a hip-hoppal, és egy fesztivál, Berlin klubéletének meghatározó utcájával, az utcai étkezdék flörtölnek a gasztronómia felsőkategóriájával.

A 10. jubileumát ünneplő fesztivál tavaly talált rá álom helyszínére, a Spree mellett elhelyezkedő klubkomplexum és szomszédságával teljes Aréna Parkra. Az extravagáns helyszín tökéletesen passzol a széles skálán mozgó, művészetet, a várossal, és a klubkultúrával összeboronáló eseményhez.

A három nap alatt lesz itt többek közt a Carl Craig, Richie Hawtin, Westbam, és a Watergate klub által szelektált program mellett „Arthouse-Cabaret”, divatbemutató, filmfesztiválkombó (Berlinale shorts- Fantasy Filmfesztivál- Melegfilmfesztivál), Loveboat, művészfalú – ahol képző, és iparművészek manifesztálják a fesztiválélményeiket a helyszínen-, a prágai Cross Club szürreális indusztriális infópontja, és egy, a folyón helyet kapó uszoda is bekapcsolódik.

Fellépők tekintetében ugyancsak nagyipari kényeztetésben lesz részünk: a már bejelentett nemzetközi sztárok Underworld, Roisin Murphy, Rudimental, James Blake, Carl Craig, Seth Troxler, Robert Hood, Atari Teenage Riot, Howling, Ten Walls mellett a berlini klubélet rezidensei (Fritz Kalkbrenner, Richie Hawtin, Dixon, Tale of Us, Ame -live, Westbam) adnak ízelítőt a hazaiból.

Ha pedig ennyi nem lenne elég, a fesztivál kijárata egyben bejárata a berlini utcai nyüzsgésnek, használt lemezboltok, design-boltok, foglalt házakban kávézók, és minden, amit el lehet képzelni.

Jegyárak:
fesztiváljegy: 79 EUR
napijegy: 29 EUR (29. péntek), 49 EUR (30. szombat, 31. vasárnap)
Jegyek: bit.ly/berlinfestivaltickets

MELT! Fesztivál (Ferropolis, Németország) Július 17-19.

Vibráló fénytenger, pulzáló ritmusok és csillogó tekintetek – a fémből épült város ismét életre kel a tó közepén. Három nap eufória vár rád Ferropolisban, ahol a gigantikus fémszerkezetek árnyékában találkoznak a zenei élet aktuális sztárjai, a jövő nagy reménységeivel. Eltűnnek a határok a hangos és halk, az indie és elektro valamint a mainstream és szubkulturális között, feloldódnak abban a közegben, amit a Melt! Jelent.

Az esemény az egyik legmagávalragadóbb helyszínen, Gremmin tó közepébe nyúló félszigetet varázsolja el három nap erejéig. Az egykoron hatalmas külszíni fejtést végző gigantikus gépek múzeumi darabokká váltak, most pedig kivilágítva elképesztő designt adnak a helyszínnek, s mindezt éjjel nappal a tóban lubickolva (!) is szemlélhetjük.

Most pedig arról, hogy kik szolgáltatják a filmzenét a MELT! 2015 élményhez.
„Minőségnek nincs zenei stílusa”, ez a MELT! Fesztivál ars-poetikája immáron 18 éve, ami arra utal, hogy az eseménynek nem csak a színhelye, de a dramaturgiája is egyedi. A program határozottan szubjektív alapon válogat azzal a céllal, hogy ha már egyszer elveszítjük, akkor igényes zenére veszítsük el fejünket. Így nem csoda, hogy Mogwai, Django Django, ALT J,Bonobo (DJ Set), Roni Size Reprazent, Sven Vath, Tocotronic, London Grammar, La Roux, Nils Frahm mellett minden további nélkül találkozhatunk Kylie Minoque-gal, az Element of Rhyme-mal, és még Giorgio Moroder-rel is.

Jegyárak:
Fesztiváljegy: 139 EUR
Jegyek: bit.ly/melttickets

Lollapalooza Berlin (Berlin Templehoff reptér) Szeptember 12-13.

Kérjük, csatolják be biztonsági öveiket, és készüljenek fel  2015 egyik legkomolyabb zenei fesztiválhírére: Argentina, Chile és Brazília után Európában is hídfőállást épít fesztiválok kultikusa a Lollapalooza minden igényt kielégítő felhozatallal.

Ugyan a főfellépő neve csak június 1-jén kerül nyilvánosságra már eddig is szép kis galeri gyűlt össze a Perry Farrell underground rocklegenda (Jane’s Addiction, Porno for Pyros) által életre hívott rendezvényen:

Macklemore & Ryan Lewis (egyedüli 2015-ös koncert), Seeed (egyedüli 2015-ös koncert), The Libertines, Dog Blood (Skrillex & Boyz Noise projekt debüt koncert)  Beatsteaks, Sam Smith, Parov Stelar Band, James Tame Impala, Chvrches, Ms Mr, Run the Jewels Bay, Bastille, FFS (Franz Ferdinand és a Sparks, art-rock kooprodukciója). Az estéken pedig míg az elektro sztárok, mint Fatboy Slim, Martin Garrix és Robin Schulz a partizóknak kedveznek, az alternative színpadon a kritikusok kedvencei (Crystal Fighters, Clean Bandit, Little Dragon, Hot Chip)  boldogítják a nagyérdeműt.

A négy színpaddal indító fesztivál külön figyelmet szentel a családosoknak, így egyedülálló módon külön helyszínt indít a gyermekeknek (Kidsapalooza).

Berlin extravagáns oldalából kiindulva a divat fanatikusainak is kedvezve itt debütál az új Lolla helyszín, a Fashionpalooza is.

Jegyárak:
Fesztiváljegy: 119 EUR
Gyermekeknek 10 éves kor alatt ingyenes, 14 éves korig 19 EUR
Napijegy: 69 EUR
Jegyek: bit.ly/LollapaloozaDE

Link: www.takeberlin.eu

takeberlinlogo_small_rgb

Forrás: Mamazone