LEAR – Bemutató – ezúttal női főszereplővel!

William Shakespeare Lear király című drámája nyomán a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház bemutatja:
LEAR
fizikai színház
Legendás előadások nyomán
Április 17-18. 19:00, Átrium Film-Színház
– Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében –

A Duda Éva Társulat a 2014-2015 – ös színházi évadban ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. A jubileumi évforduló kiemelt darabja a Lear című különleges színházi előadás.

Duda Éva Társulat: Lear

Duda Éva Társulat: Lear

A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örök érvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

Mit kezdjünk egymással, hogyan viseljük el egymást, öregek és fiatalok?

Meddig tart a józan ész, a reálpolitika, az okos bizalmatlanság – s hol kezdődik a vakság, az őrület? Lényeges-e, lényegi-e a különbség király és koldus között – vagy valójában mindkettő csak esendő ember? Koldusok, vakok, bolondok tévelyegnek az utolsó ítéletet idéző viharban, s az ember – még ha (valaha) király (volt) is – végtelenül kicsi és törékeny, „meztelen” szemben az emberi gonoszsággal; szemben a természeti elemekkel; szemben a maga sorsával; s szemben mindannyiunk sorsával: a pusztulással. Hát el lehet viselni mindezt ép ésszel?

Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf

Díszlettervező: Boros Lőrinc
Díszlettervező asszisztens: Klimó Péter
Jelmeztervező: Horányi Júlia
Jelmeztervező asszisztens: Török Zsófia
Fénytervező: Vida Zoltán
Zeneszerző: Gergely Attila
Vágó: Kővári Szabolcs e.h.
Produkciós vezető: Czveiber Barbara
Koreográfus: Csuzi Márton
Rendező: Szőcs Artur

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Átrium Film-Színház, 2015. Budapesti Tavaszi Fesztivál, Polgár Alapítvány, FÜGE, Movein Stúdió

Forrás: www.evaduda.net