Utazz Japánba az Operával! – Videópályázatot hirdet a Magyar Állami Operaház

Már javában zajlik az Opera 2015/16-os évadához kapcsolódó ’ElsőSorban’ című kampánya. Az utcákon, a nyomtatott médiában és online is látható már az a tíz arc, amely a következő évad bemutatóihoz és repertoárjához köthető: mindannyian az Opera ének- vagy balettművészei.

Mit kérünk tőled?

Ismerd meg a kampány tíz kreatívját (ajánljuk az elsosorban.opera.hu oldalt), nézz körül a következő évad előadásai között (www.opera.hu/musor) és az ElsőSorban szlogent felhasználva alkosd meg az Opera 2015/16-os évadának ajánló kisfilmjét!

Az egyetlen témabeli megkötés: a pályamű valamilyen formában hangsúlyos helyen tartalmazza az „elsősorban” szót, illetve vizuálisan legalább egy snitt erejéig utaljon az Operaház image képeinek valamelyikére.

A videó legalább 1, legfeljebb 5 perces lehet.

Mit adunk cserébe?

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt film egy alkotója elkísérheti az Operaház Zenekarát turnéjukra Japánba 2015. június 14-21. között, és az ott készült felvételeit az Opera nyáron bemutatja a nagyközönségnek is.

Továbbá, a győztes kisfilm alkotója vagy alkotóstábja 300.000 Ft értékben videóanyagokat készíthet az Operaház megbízásából 2015. szeptember 1. és 2016. június 30. közötti időszakban.

image003

Kiből áll a szakmai zsűri?

  • Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
  • Turkovics Monika, a Magyar Állami Operaház marketing és kommunikációs igazgatója
  • Herendi Gábor, a Valami Amerika, a Magyar Vándor és a Társas játék című sorozat rendezője
  • Kostil Danila, rendező
  • Végh Endre, a Mátai és Végh Kreatív Műhely (az Opera kreatív ügynökségének) kreatív igazgatója
  • Emmer László, fotós, az Opera 2015/16-os kampányának fotósa

Közönségdíj

Ha érdekel az Operaház csillárpadlása, a zsinórpadlás, a sokféle műhely és öltöző, a közönség elől elzárt területek, küldd be hamarabb pályaműved linkjét, szerezd te a legtöbb lájkot és nyerj egy különleges, VIP-körbevezetést a 130 éves épület rejtett zugaiban!

Küldd el a pályaműved Youtube-linkjét  2015. május 1. éjfélig az elsosorban@opera.hu címre és nyerd meg a játék közönségdíját! Annak a pályaműnek az alkotói és meghívott vendégei (maximum 12 fő), akiknek a filmje a www.opera.hu/videopalyazat oldalon a játék lezárásáig a legtöbb like-ot kapja, egy személyes, teljes körbevezetést nyer az Operaház közönségtől elzárt területein.

Kik jelentkezhetnek?
18 és 35 év között fiúk és lányok, amatőr és profi videósok, csapatban vagy egyénileg

Mi a pályázat menete?
Pályázat kiírásának időpontja: 2015. március 30.
A videókat feltöltött YouTube link formájában az elsosorban@opera.hu email címre várjuk!
A videók beküldési határideje: 2015. május 15.

Eredményhirdetés: 2015. május 23., Operaház

Forrás: Magyar Állami Operaház
,