A 3. Thália Humorfesztiválon a zsűri különdíját kapta Bajomi Nagy György, a Weöres Sándor Színház színművésze

A 3. Thália Humorfesztiválon újabb díjjal gazdagodott a Weöres Sándor Színház: Bajomi Nagy György színművész a zsűri különdíját vehette át a Weöres Sándor Színház A hülyéje c. előadásban nyújtott alakításáért.

_SAD5884

A szombathelyi Weöres Sándor Színházat is érintő hír, hogy a színház főrendezője, Béres Attila rendezte a Miskolci Nemzeti Színház Tóték c. előadását, melynek szereplői – Nádasy Erika, Görög László – a legjobb női és férfi alakítás díját kapták meg a Thália Humorfesztiválon.

2015. február 11-15 között harmadik alkalommal rendezték meg a Thália Humorfesztivált: öt nap alatt tizenegy előadást láthattak az érdeklődők. A produkciókat több kategóriában öttagú zsűri értékelte: Goda Krisztina filmrendező, Szily Nóra műsorvezető, újságíró, Fodor Annamária színésznő, Bus István újságíró és a közönség soraiból kiválasztott Majdik Zoltán voltak az ítészek.

A zsűri különdíját ebben az évben Bajomi Nagy György színművész érdemelte ki a Weöres Sándor Színház A hülyéje című bohózatában (rendezte: Réthly Attila) nyújtott teljesítményéért.

A Thália Humorfesztivál legjobb női alakítás díját Nádasy Erika, a legjobb férfi alakítás díját pedig Görög László kapta, a Miskolci Nemzeti Színház Tóték című előadásában nyújtott alakításaikért. A Tótékat a szombathelyi színház főrendezője, Béres Attila vitte színre.

Georges Feydeau: A hülyéje
– vígjáték –
Fordította: Hamvai Kornél
Bemutató: 2014. november 28. 19 óra, Nagyszínpad

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja.

„George Feydeau-nak remek humora volt, híres volt az aranyköpéseiről. Minden este elment a Maximba, de nem ivott alkoholt, csak ásványvizet. (…) Eredetileg színész akart lenni. Megbeszélt időpontja volt a Palais Royal igazgatójával, ahol az egyik darabban szeretett volna szerepet kapni, de mivel elkésett, nem alkalmazták. Így ért véget mikroszkopikus színészi karrierje, amit így kommentált: „Azon a napon értettem meg a pontatlanság áldását, és utána egész életemben elkéstem!” mesélte Alain Feydeau (1934-2008) színész, Georges Feydeau unokája.

Vatelin, rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, de döbbenten tapasztalja, hogy nejét egyik barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi. Kisvártatva azonban az is kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló, Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, de léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát, ha a férje megcsalná. Ez esetben kész lenne felajánlkozni egyik széptevőjének. Pontagnac és Rédillon mindenre hajlandók, csakhogy Lucienne félre nem érthető helyzetben találja Vatelint. Épp kapóra jön nekik, hogy Párizsban tartózkodik Maggy, akivel Vatelinnek volt egy futó kalandja Angliában…

Szereplők:
Lucienne/Nagy Cili
Pontagnac/Formán Bálint
Vatelin/Bajomi Nagy György
Rédillon/Balogh János
Mme Pontagnac/Fekete Linda
Maggi/Csonka Szilvia
Soldignac/Horváth Ákos
Armandine/Edvi Henrietta e.h.
Pinchard/Trokán Péter
Mme Pinchard/Vlahovics Edit
Geróme/Kertész Péter
Jean/Kenderes Csaba e.h.
Victor/Jámbor Nándor e.h.
Clara/Varga Dóra
Felügyelő/Vass Szilárd
Vendég/Poór Éva
Díszlet: Klimó Péter
Jelmez: Szűcs Edit
Ügyelő: Győrváry Eszter
Súgó: Balogh Lívia
Rendezőasszisztens: Juhász Ádám
Rendező: Réthly Attila

Forrás: Weöres Sándor Színház