A mindenség elmélete – Országos bemutató 2015. január 22-én

1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy „egyszerű, meggyőző magyarázatot” az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni.

a mindenseg elmelete pl hun m

Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain…

A MINDENSÉG ELMÉLETE különleges, felemelő, megható film a világ egyik legnagyobb gondolkodójáról, Stephen Hawkingról, és két emberről, akinek szerelme szembeszáll a megváltoztathatatlannal.

A MINDENSÉG ELMÉLETE (The Theory of Everything) – színes, szinkronizált amerikai film, 123 perc, 2014.
Írta: Anthony McCarten
Fényképezte: Benoit Delhomme
Producerek: Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten
Rendezte: James Marsh

STEPHEN HAWKIN – GEDDIE REDMAYNE
JANE HAWKING – FELICITY JONES
ISOBEL HAWKIN – GEMILY WATSON
DENNIS SCIAMA – DAVID THEWLIS

Országos bemutató: 2015. január 22.

Forgalmazó: UIP-Duna Film

Forrás: UIP-Duna Film