„…egyáltalán nem rémisztő feketeség…”* – Entrópia Architektúra jubileumi koncert

Aki underground életérzésre vágyott, annak ott volt a helye december 13-án az R33 Klubban, az Entrópia Architektúra 15 éves jubileumi koncertjén.

Entrópia Architektúra - Fotó: Korhut Lili

Entrópia Architektúra – Fotó: Korhut Lili

Az esemény további, a magyar zenei underground meghatározó fellépői voltak még a Lyuhász Yácint Bt., aki szintén születésnapot – a 22-iket – ünnepelt,  továbbá a tHE sNOBS, a Csermanek Lakótelep, az Ipari Szakadárok és az Új Látásmód Fúzió.

Immáron második alkalommal – a Harmadik Ember Fesztivált követően – lehettem ebben az exkluzív klubban, melynek különös, sejtelmes atmoszférája harmonikusan illeszkedett az esemény jellegéhez.

muzeumcafe-dij-dijatado-unnepseg-ludwig-muzeum-kortars-muveszeti-muzeum-2015-marcius-15-foto-korhut-lili

A sötét gyárépületben sétálva, úton a koncerthelyszín felé olyan gondolatok fogalmazódtak meg bennem, vajon hogyan fog hatni, kiteljesedni a fellépő zenekarok zenei világa, mondanivalója 2014-ben, itt és most.

Érdeklődve szemléltem a színpadon történő eseményeket és azt vettem észre, hogy első osztályú klubbuli hangulat van kialakulóban. A közönség aktív befogadó, és ahogyan nemrégen Kósa Csabával (Entrópia Architektúra) történt beszélgetés során, úgy most is tisztán megfogalmazódott az igény az  underground “fesztiválokra”, a szubkultúra irányába tö¹rténő elmozdulásra, nyitottságra, mint a koncertszervezők, mind a közönség részéről.

Juhász Yácint Bt. - Fotó: Korhut Lili

Juhász Yácint Bt. – Fotó: Korhut Lili

“Ahány pillanat, annyi világ” – így jellemezném ezt a különleges hangulatú eseményt.

A zenekarok leképezték a magyar zenei underground egy bizonyos szegmensét. Érdemes meghallgatni és megismerni ezt a fajta zenei szcénát, mely az átlag világlátástól merőben más szellemiséget (is) magában hordoz. “Bemerészkedni” egy mindeddig “ismeretlen” világba, “térképre”.

Erre a legközelebb december 28-án lesz alkalom, amikor az elektronikus színtér képviselteti magát, szintén az R33-ban.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1570390259861740/

Libus Ágnes
Fotó: Korhut Lili

*“Hallgattam a sziszegést, aztán egy más állapotba kerültem… mindent kitöltő feketeség volt, de egyáltalán nem rémisztő feketeség…” (Charles Bukowski)