Ünnepvárás a Vígszínházban!

Danton halála – Utolsó előadás!

A Vígszínházban 2014. december 17-én utoljára láthatja a közönség a Danton halála című drámát. A minden pillanatában izgalmas, markáns előadást Alföldi Róbert rendezte, amelyet a társulat összjátéka tett felejthetetlenné. A címszerepben Stohl Andrást, a további szerepekben többek mellett Csőre Gábort, Varjú Kálmánt, Józan Lászlót, Kerekes Józsefet, Király Attilát, László Zsoltot, Hevér Gábort, Mészáros Mátét, Géczi Zoltánt láthatja a közönség.

A lenyűgöző színészi játék mellett a díszlet (Menczel Róbert), a darab új fordítása (Bíró Bence e.h., Ivanyos Ambrus e.h., Thury Gábor e.h.), a XIX. századi történet társadalmi kérdéseinek aktualizálása ugyancsak figyelemre méltó.

Az előadás számos pozitív kritikát kapott, a közönség pedig a kiemelkedő művészi teljesítményt az előadások végén hatalmas tapssal jutalmazta. Köszönjük!

http://vigszinhaz.hu/szindarab/261+danton+hal%C3%A1la/

Danton halála

Danton halála/Vígszínház – Fotó: Dömölky Dániel

Téli utazás – Vígszínház Házi Színpad

„Arra figyelmeztet minket a szerző, hogy a nélkül telhet el az életünk, hogy egyáltalán észrevennénk, s értékelnénk a csodáit. „ (Börcsök Enikő)

A Vígszínház Házi Színpadán karácsony előtt, december 17-én, este fél 8-kor láthatja a közönség az irodalmi Nobel-díjas Elfriede Jelinek, Téli utazás című varázslatos színművét. Két kitűnő színész, Börcsök Enikő, és Venczel Vera rendkívüli játéka mellett, a társulat fiatal művészei, Fehér Balázs Benő és a friss Arany Medál-Díjas Szabó Erika egyetemi hallgató közös előadása őszinte vallomás a múló időről, személyes problémákról, társadalmi visszásságokról. Teszik mindezt különös humorral, groteszk módon, de a legfontosabb, hogy nagyon emberien. Mert a Zsótér Sándor által rendezett darab elsősorban a ma emberéről szól. Az élet apró rezdüléseinek, történéseinek sűrűjében meglátjuk-e mindig a lényeget, vagy elsikkadnak, mert lépünk mindig tovább? Mit kellene másképp tenni ahhoz, hogy a fontos dolgokra összpontosítsunk? Fölmerül a kérdés, hogy a nézők megtudják-e a tartalmas előadás végére a választ? Az biztos, hogy érdemes kivárni!

http://vigszinhaz.hu/szindarab/260+t%C3%A9li+utaz%C3%A1s/

Téli utazás/Vígszínház - Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Téli utazás/Vígszínház – Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Az ünnep – Pesti Színház

Készüljenek Az ünnep-re a Pesti Színházban!

Az ünnep című drámát Thomas Vinterberg, Mogens Rukov és Bo Hansen Dogma-filmje alapján Eszenyi Enikő rendezésében december 20-án tekintheti meg a felnőtt (16 éven felüli) közönség a Pesti Színházban.

David Eldridge drámája egy jól szituált család, a Hansen család hagyományos ünnepnapjának története. Az elegáns környezet, a kifogástalan milliő, a finom család képe azonban látszólagos, ugyanis a megszokottól eltérően ez alkalommal rendkívüli bonyodalmak, és érzelmek szabadulnak el, mely szituációk a társulat számára hatalmas játékra adnak lehetőséget. A dráma tartalma, Eszenyi Enikő érzékeny rendezése egyetlen nézőt sem hagy reakciók nélkül. Együtt lélegzik a közönség a szereplőkkel, a megoldatlan, és felszínre törő helyzetekkel. A családfő szerepében Hegedűs D. Géza, felesége Halász Judit, a gyerekeiket pedig Hegyi Barbara, Varjú Kálmán és Pindroch Csaba alakítja. A családi ünnepen persze több generáció találkozik, így a népes vendégsereg illusztris szereplőgárdájának minden tagja jelentős mondanivalóval, és főleg frenetikus játékkal ajándékozza meg a közönséget.

Ünnep/V - Fotó:_ Dömölky Dániel

Ünnep/Pesti Színház – Fotó:_ Dömölky Dániel

http://vigszinhaz.hu/szindarab/23+az+%C3%BCnnep/

Ajándékozzon Vígszínházat Karácsonyra!

Változatos programkínálattal, Vígnaptárral, bérletekkel, jegyekkel várjuk azokat, akik színházi élményt szeretnének ajándékozni szeretteiknek!

Részletes információ: http://vigszinhaz.hu/hu/aktualis-kedvezmenyek

Forrás: Vígszínház