Önálló honlapot kapott az Ódry Színpad

Először kapott önálló online felületet a Színház- és Filmművészeti egyetem színháza, az Ódry színpad. A sokoldalú játszóhely előadásai és aktualitásai ezentúl a www.odryszinpad.hu oldalon érhetők el.

1958-ban nyílt meg a harmincas évek legendás tanáráról, Ódry Árpádról elnevezett színpad. Azóta a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi képzéseit ez a színház szolgálja. A névadó korának híres színházi embere 1929-ben lett az akkori Színiakadémia tanára, 1930-37 között pedig igazgatója volt.

Az Ódry színpad 2014 decemberében önálló honlapot kapott, ezzel egy régi elképzelés vált valóra – korábban az anyaintézmény weboldalán voltak elérhetők a színpadhoz kapcsolódó információk.

Az Ódry színpad az egyetem hallgatóinak színes gyakorló műhelye. A repertoár változatos: a klasszikusoktól a kortárs irodalomig minden színre kerül. Az előadásokat az egyetemen oktató művésztanárok mellett a színházi szakma jeles képviselői rendezik. A pályakezdő fiatalok kísérletező kedve és friss szemlélete az, ami megkülönbözteti az Ódryt a többi színháztól.

Aki már ma szeretné megismerni a jövő nagy tehetségeit, vagy kíváncsi az ismert rendezők fiatalokkal végzett munkáira, akit érdekelnek az új színházi formák, vagy egy jól működő alkotóműhely izgalmas előadásai, nézőként feltétlenül itt a helye – online és személyesen is.

Csizmadia Tibor, az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője szerint nagyon fontos, hogy a játszóhely presztízsének megfelelő nyilvánosságot kapjon. „Bár facebook oldalunk évek óta üzemel, a nagy színházakhoz hasonló önálló honlap segítségével még több információt tudunk megosztani nézőinkkel, legyen az egy méltató kritika, vagy a képzések kézzelfogható sikerei.” – mondja.

Az új honlap fejlesztését a Mentha csapata végezte. Ügyfeleik közt a kisvállalkozások mellett megtalálhatók különféle webáruházak, kulturális szervezetek is, többek között az A38 hajó honlapját is ők készítették.

Az Ódry színpad januári előadásaira már az új felületen lehet jegyet vásárolni.

Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem