Ezüstvasárnap a Weöres Sándor Színházban

A szombathelyi Weöres Sándor Színház 2014. december 14-én, Ezüstvasárnap több programmal is várja a látogatóit.

Rolika-küldetés: próba a Nagyszínpadon - Fotó: Weöres Sándor Színház

Rolika-küldetés: próba a Nagyszínpadon – Fotó: Weöres Sándor Színház

A Stúdiószínpadon 10 órakor kezdődik a Balogh József Öröksége Alapítvány immár hagyományos versmondó találkozója középiskolásoknak. A rendezvényt dr. Puskás Tivadar polgármester nyitja meg.

Az események párhuzamosan zajlanak: az érdeklődők csoportos színházbejáráson vehetnek részt.Indulások: 15.30 és 16.30 órakor. „Túravezető”: Balogh János és Kálmánchelyi Zoltán. A gyerekek karácsonyi barkácsoláson ügyeskedhetnek, a Dúdoló helyszínen színészekkel – többek között Fekete Lindával, Szabó Róbert Endrével, Varga Dórával – énekelhetnek együtt. Bújjon a bőrünkbe címmel! jelmezes fotózási lehetőség lesz a TV Stúdióban.

16 órakor kezdődik a Dóra, a nagy felfedező című jótékonysági gyermekműsor a Nagyszínpadon Varga Dóra, Balogh János, Fekete Linda, Kálmánchelyi Zoltán, Ostyola Zsuzsa, Horváth Ákos, Szabó Róbert Endre, Kecsa Móri Csaba részvételével. A színészek között feltűnik Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója is, aki ezúttal nem a Miért szép? program alkalmából érkezik, hanem a Vén morcos Manót alakítja. A közel egy éve működő Csodák Márpedig Vannak Alapítvány hátrányos helyzetű és beteg gyerekek kéréseit teljesíti. Az egyik első kívánság Erdélyi Rolikától – nemrég csontvelő átültetése volt – érkezett, aki szeretne találkozni a kedves mesefigurával, Dórával, a Dóra, a felfedező című, kedvenc meséjéből. Ez az álom ezen a napon teljesül!

Az adventi délután 17.30 órakor nyereményjátékkal zárul: azon kedves nézők, akik már rendelkeznek a 2014/15-ös szezon tavaszi bérletével vagy az egész évadra szóló bérlettel, és azt a nyílt napon bemutatják, sorsoláson vesznek részt. (Szükséges a személyes részvétel!) A sorsoláshoz való részvételhez az információs pultnál kell személyesen regisztrálni érkezéskor. A fődíj egy táblagép, amelyet a Computer Brothers Kft. ajánlott fel.

Zárásként minden látogató karácsonyi meglepetést kap!

A belépés mindegyik eseményre ingyenes!

Forrás: Weöres Sándor Színház
,