A Budapest Tánciskola 28. premierje a Trafóban!

MAX | POPONT | CSÁNGÓBUGI
2014.12.15-16. (hétfő, kedd) 20.00

Három produkció érkezik a Budapesti Tánciskolából a Trafóba, amik megmutatják, mi zajlik a fiatal tehetségeket és nagyreményű alkotókat kitermelő intézményben. A három előadás egy érdekes és figyelemre méltó világba enged betekintést. Hód Adrienn, Bakó Tamás, Arany Virág, Dányi Viktória, Hadi Juli, Molnár Csaba, Vadas Tamara és Vass Imre, Cuhorka Emese, Fülöp László és Drávucz Petra után egy újabb ígéretes koreográfus nemzedék mutatkozik be: Csuzi Márton, Petrovics Sándor, Vavra Júlia.

btanciskola

MAX
MAX című új darabban, új oldaláról mutatkozik be Csuzi Márton. A filozofikus gondolatok, a rituális tematika, a szenvedélyes mozdulatok, az absztrakt struktúra – ellentétesnek látszó irányok – feszes, izgalmas egységet alkotnak a táncosok ihletett előadásában.

Csuzi Márton a Budapest Tánciskola elvégzése óta Duda Éva együttesében táncol és alkot. Velük mutatta be első egész estés darabját is, a Simeont. A Budapesti Tánciskola rendszeres parkour óráinak népszerű tanára.

Táncosok: Aisté ADOMAYTITE, DRAGOS Dániel, DUBLECZ Alexandra, Peyman FALLAHIAN, RAUBINEK Lili, RUDOLF Szonja, SESSI Krisztina, OBERFRANK Réka, TAKÁCS Ramóna, TÓTH Gina, Mary ZHANG
Próbavezető: BOKOR Felícia, Produkciós asszisztens: OBERFRANK Réka
Koreográfia: CSUZI Márton

POPONT

A hagyományos és a tánc megszokott világától eltérő mozgásanyag, az előadásmód, a különböző táncdramaturgiák alkalmazására irányuló, évek óta tartó kísérleti munka eredményeinek nem első és nem utolsó ötvözete ez a darab. Az egymást jól ismerő és értő táncosok bensőséges világot alkotnak.

Vavra Júlia még diák, de a szűkebb szakma már ismeri és várja új darabját.

Alkották  és előadják: JUHÁSZ Adél, VAVRA Júlia, ANDRÁSI Attila
Koreográfus: VAVRA Júlia

CSÁNGÓBUGI

A CSÁNGÓBUGI, a Haidau és a Gyönyerő után a harmadik darab, melyben a Budapest Tánciskolások a néptánc és a kortárstánc világát foglalják organikus egységbe. A Farkas Zoltán Batyu révén tanult anyag alapjain képesek önálló felfedezőutakra vállalkozni. Egyidejűleg, egyforma mélységben és  intenzitással élik meg – a világon egyedülálló módon – a kelet-európai néptáncok múltját-jelenét és a kortár stánc világát, szemléletét, szellemiségét – jelenét és jövőjét.

Petrovics Sándor az Ördöglakat férfitáncával már egy Lábán díj nominációt is maga mögött tudhat. Táncosként fellép Léo Valére, a KET, a Kubilai Khan Investigations és mások darabjaiban. Tanít a Budapest Tánciskolában.

Ötlet: PETROVICS Sándor
Alkotók és előadók/táncosok: DÖMÖTÖR Luca, DRAGOS Dániel, KANCSÓ Luca, LÉVAI Viola, PETROVICS Sándor
Szerkesztő, rendező: ANGELUS Iván

Honlap: http://trafo.hu/hu-HU/buti_2014

Facebook: https://www.facebook.com/events/926400967389980/?fref=ts

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza