Jótékonysági est Dósa Rékáért

A Váci Dunakanyar Színház 2014. december 20-ra Jótékonysági estet szervez Dósa Réka, a Váci Madách Imre Gimnázium diákjáért, akit súlyos leukémiával kezelnek. A Jótékonysági est keretében véradást is szerveznek, továbbá kezdeményezésük célja, hogy Réka csontvelő donorra találjon. Az esten a gimnázium volt diákjai mellett híres színészek is fellépnek, s a gála teljes bevételét Dósa Réka gyógykezelésére fordítják.

dosaAz est védnökei:
Harrach Péter, Országgyűlési Képviselő
Fördős Attila, Vác Város Polgármestere

Az esten fellépő öregdiákok: Imre Roland, Petneházy Flóra, Bahor Boglárka, Rácz Viktória

Örökzöld operett és közismert musical dalokat, valamint népszerű olasz slágereket olyan előadók tolmácsolásában hallhatják 19 órától, mint:
Dolhai Attila
Csengeri Attila
Vágó Bernadett
Kis Domonkos Márk
az est háziasszonya: Verebes Linda

“Neked csak egy tűszúrás, amely másnak az életet, a gyógyulást jelenti!”

Hogy segíthetsz Rékának?

Ha 18 és 45 év között vagy és egészséges, adj vért és jelezd szándékodat, miszerint őssejt donornak szeretnél jelentkezni. Ha a véred A negatív  lehetőséged van célzottan Rékának adni.

De az őssejt donornak való jelentkezés vércsoporttól független és így másoknak is adsz esélyt a gyógyulásra, aki őssejt transzplantációra vár.

Amennyiben alkalmasnak bizonyulsz donornak, egy pár órás, véradáshoz hasonló folyamat során, a vérből speciális eljárással kiszűrik a csontvelőből kiszabaduló, a vérben keringő őssejteket. Neked csak egy tűszúrás, amely másnak az életet, a gyógyulást jelenti!

Ezen a napon a színházban is lesz lehetőség véradásra 16-19 óráig. A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ és lakcímkártya szükséges! Véradás előtt étkezz és igyál sok folyadékot!

Az esti műsor jegyára: 2500 Ft, a véradóknak ingyenes a belépés. Támogatói jegy is váltható!

Forrás: Váci Dunakanyar Színház