Csirkefej – Olvasópróba a Komáromi Jókai Színházban

Spiró György számos színpadi műve közül a Csirkefej az egyik legfontosabb dráma az életműben. Ennek olvasópróbáját tartotta a minap a Komáromi Jókai Színház társulata.

Csirkefej - Olvasópróba a Komáromi Jókai Színházban - Fotó: Görözdi Szilárd

Csirkefej – Olvasópróba a Komáromi Jókai Színházban – Fotó: Görözdi Szilárd

A történet helyszíne egy külvárosi bérház udvara, ahol magába zuhanva, önnön rögeszméjébe zárva éldegélnek a bérház lakói, érzelmi és társadalmi véglényként.

A sztori a Srác érkezésével kezdődik, akit hosszú idő után három napra kiengednek az intézetből. Első útja az őt feljelentő Vénasszonyhoz vezet, s bosszúból felakasztja kedvenc macskáját. A Vénasszony, aki nem sokkal később tér haza a macskának frissen vásárolt csirkefejekkel, beleroppan a macska elvesztésébe, Ez a drámai helyzet indítja be végül azt a lelki átalakulást, mely a tragédiához vezet.

A Vénasszony szerepében Cs. Tóth Erzsébet m.v. látható, a Srácot Tóth Károly e.h. alakítja. További szereplők: Fabó Tibor, Szabó Viktor, Bandor Éva, Olasz István, Tar Renáta, Bernáth Tamás, Majorfalvi Bálint, Bárdos Judit, Gardenö Klaudia m.v., és Holocsy Krisztina. A díszletet és a jelmezeket Gadus Erika tervezi, az előadás rendezője Forgács Péter, a bemutató időpontja 2015. január 9-e, 19 óra.

Forrás: Komáromi Jókai Színház