Madarakkal, halakkal és pókokkal búcsúztatják az őszt a Duna Múzeumban – Herman Ottó nyomában

Családi rendezvény keretében mutatkozik be Esztergomban a Herman Ottó Vándortanösvény november 8-án, a Duna Múzeumban. A rendezvényt követő héten hétfőtől csütörtökig a helyi és környékbeli iskoláscsoportok ismerkedhetnek a 100 éve elhunyt polihisztor munkásságával.

A Herman Ottó Emlékév alkalmából járja az országot az „interaktív polihisztor-képző”, mely november 7-13. között vendégeskedik a Duna Múzeumban. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében szervezett őszbúcsúztató családi napon a vándortanösvény témáihoz kapcsolódó interaktív bemutatókkal egészül ki a kísérlet és játékgyűjtemény. Az érdeklődők játékos formában, élő állatok és modellek segítségével, szakemberektől tanulhatnak a halakról, rovarokról, madarakról. Természetesen a Herman Ottó által oly jól megfigyelt és leírt pókok is jelen lesznek; többek között a helyi iskolások által a Duna Múzeum felhívására készített óriás makettek formájában.

A családi nap témájához illeszkedik az idei évben az Esztergomi Társasjáték Klubbal közösen indított Társasjáték a múzeumban program is; 10-13 óra között természetismereti, állatos és növényes játékokkal várják a társasjáték-rajongókat.

A családi rendezvényt követő hétfőtől négy napon át a bejelentkező óvodai és iskoláscsoportokat várják a múzeum munkatársai a Vándortanösvény és Herman Ottó gazdag életművének felfedezésére.

A programokon való részvétel díjtalan!

A családi nap a Múzeumok Őszi fesztiválja keretében, a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület támogatásával valósul meg.

Forrás: Duna Múzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Duna Múzeumban - 2014. november 8.

, ,