Ifjúsági Napok Vácott harmadszor koncertekkel és filmekkel

A váci Madách Imre Művelődési Központ immáron harmadik alkalommal rendezi meg az elsősorban középiskolások és felsőoktatási intézményben tanulók számára a Váci Ifjúsági Napok című kétnapos rendezvénysorozatot. A 2014. november 7-én és 8-án tartandó program keretében koncertekkel és filmvetítésekkel várják a fiatalokat a váci kulturális intézménybe. Az események sorát az elsősorban soul műfajban jeleskedő Fehér Lili és Jakus Ábel kávéházi hangulatot idéző koncertje nyitja, amely 2014. november 7-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Tükörteremben.

House Of Grooves

House Of Grooves

Ugyanott a helyi és környékbeli fiatalokból verbuválódott House Of Grooves nevű, 2011-ben alakult formáció koncertjére kerül sor 21 órától. A Bóta Nóra, Tumann Dániel, Valentin Ádám és Tasos Nikosz alkotta négyesfogat az 1970-es évek rock/pszhicedelikus rock zenéjét követi. Kezdetben csak feldolgozásokkal foglalkoztak (Led Zeppelin, Jimi Hendrix). 2013-ban jelent meg első, csak saját számaikból álló EP anyaguk „Desire” címmel. A jelenlegi felállás 2013 augusztusa óta működik. December közepén jelent meg új kislemezük „Maybe now” címmel. Ez az EP anyag 6 saját dalt tartalmaz.

Magashegyi Undergrund

Magashegyi Undergrund

Másnap, azaz november 8-án a Megasztár című országos televíziós tehetségkutató műsor harmadik szériájában megismert énekesnő, Bocskor Bíborka nevével fémjelzett, alternatív zenét játszó Magashegyi Underground ad koncertet a színházteremben. A koncertre diákigazolvánnyal rendelkezők 800 forintért vásárolhatnak belépőjegyet a helyszínen, a többiek pedig 1300 forintért. A kétnapos program diszkóval zárul. A tükörteremben 22 órától Dj. Scholt gondoskodik a jó hangulatról és a zenéről.

futotuz
Mindkét napon filmekkel is várják az ifjúságot. Pénteken 18 órától a Rajongók háborúja című vígjátékot, 20 órától pedig Az éhezők viadala: Futótűz című amerikai sci-fi kalandfilm látható többek között Jennifer Lawrence,  Woody Harrelson,Donald Sutherland, Stanley Tucci és Elizabeth Banks színészi alakításában. Szombaton 17 órától pedig az idei év egyik amerikai sikerfilmjét, A beavatottat tekinthetik meg az érdeklődők Shailene Woodley, Theo James,  Kate Winslet, Miles Teller és Ashley Judd főszereplésével.

A programok a Magashegyi Underground koncertjén kívül ingyenesen látogathatók. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Forrás: Madách Imre Művelődési Központ