The Piano Guys – először hazánkban!

THE PIANO GUYS
2014. november 25. (kedd), 20:00, Papp László Budapest Sportaréna

Először látogat hazánkba a világ legnépszerűbb modern-klasszikus formációja, a THE PIANO GUYS. A zenekar a budapesti Aréna koncertje mellett, az M1 őszi klasszikus tehetségkutatójának, a Virtuózoknak is a sztárvendége lesz.

The Piano Guys

The Piano Guys

Az amerikai Utah államból származó együttes interneten terjedő szenzációvá vált a sikeres és feltűnően eredeti, saját készítésű zenei videóik sorozatával. A muzsikusok 2011-es összeállása óta már több mint 35 klip született, melyeket összesen 300 milliónál is többször tekintettek meg. Sikerüket a klasszikus zene és a pop zene sajátos keverésének köszönhetik.

De kikből is áll a The Piano Guys? A zongorista, Jon Schmidt és a csellista, Steven Sharp Nelson kettőséből áll a formáció. Ugyanakkor a másik két személy – Paul Anderson és Al van der Beek – egyaránt fontos tagjai az együttesnek.

A The Piano Guys elnevezést Paul Anderson Utah állambeli zongoraáruháza ihlette. Az üzlet reklámarca az Anderson által kidolgozott Facebook promóciós oldalon és a YouTube csatornáján a leghíresebb helyi zongorista, Jon Schmidt volt, aki akkor már nyolc albumot és hét kiadott zongora könyvet tudott maga mögött. Az egyik fellépésre a zongorista, egy fiatal vendégművész, Steven Sharp Nelson kíséretében jelent meg, aki kalandosan kombinálta a hagyományos csellójátékot ütős effektekkel.

A csapat, a legkésőbb csatlakozott Al van der Beek-kel lett teljes, aki eredetileg zenész családból származik, több hangszeren játszik és énekel. Saját otthoni stúdiója adott otthont a The Piano Guys album munkálatainak, valamint társszerzői megbízást is kapott.

A 2012 februárjától folyamatosan koncertező zenekar fáradhatatlanul készíti káprázatos, gazdag látványvilággal rendelkező videóit is, melyek rohamosan növelik a kedvelőik számát, naponta több ezer új megtekintéssel büszkélkedhetnek! A The Piano Guys zseniális muzsikusainak szakmai munkája és a videó-megosztókon véghezvitt on-line bravúr eredményeként rajongótáboruk mára milliós nagyságrendű.

A The Piano Guys videók szakítanak a klasszikus zenei hagyományokkal. A rendhagyó stílus rendhagyó helyszínekért és soha nem hallott zenei hibridekért kiált. A videók csodálatos esőerdőkön, hegytetőkön és építményeken repítenek bennünket a leggyönyörűbb dallamokból szemezgetve, az örök klasszikusoktól és napjaink slágereiből. Hogy is hangzik Mozart, Vivaldi vagy Beethoven mindenki által ismert dallama Adele, a Coldplay, a One Direction vagy David Guetta világslágereivel egy színpadon, vagy akár közös szerzeményben? Hogy nyernek új értelmezést kedvenc filmzenéink, a Mission: Impossible vagy a Star Wars dallamaitól a Gyűrűk Urán át a Jégvarázsig? A  példátlan sikertörténet igazolja, hogy a végeredmény igazán meggyőző. Az egyedülállóan mai stílus és a kivitelezés karöltve testesítik meg a The Piano Guys célját: eljuttatni a klasszikus zenét a fiatalokhoz. „Sok szülő a zenénket használja, hogy megmutassák a gyerekeknek, milyen szórakoztató is lehet a klasszikus zene és motiválják őket, hogy tanuljanak hangszereken”- mondja Schmidt.

A népszerű amerikai formáció európai turnéja keretében a Magyar Virtuózok és a Broadway jóvoltából november 25-én, csupán egyetlen alkalommal, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Akik ismerik a The Piano Guys videók magával ragadó hangulatát, minden bizonnyal egy felejthetetlen élő koncertre számíthatnak.