„Step by step”

Lábbal festett Budapestről gigantikus tájképet a nemzetközi hírnévnek örvendő frankfurti festőművész, Spomenka Alečković, aki szeptember 27-én, a Szerb Kultúra Hónapja keretein belül varázsolta el a fővárosi közönséget egészen különleges performanszával.

Fotó: Jaksity Iván

Fotó: Jaksity Iván

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott Spomenka Alečković izgalmas performansza, melynek során lépésről lépésre festette meg Budapest gigantikus tájképét a „400” galéria-bár teraszán – a lábával.

Az igazán formabontó módon született alkotás öt méter hosszú, és a képzőművésznő kívánsága szerint a Szerb Kulturális Központ tulajdonát képezi. Aki lemaradt a performanszról, az alkotást október 20-tól tekintheti meg a Nagymező utcai intézményben.

Spomenka kortárs festőművészként leginkább a jelenből merít ihletet. Jó ideje Németországban, Frankfurtban él, munkáit sok híres nemzeti és nemzetközi kiállításon láthatta a közönség: többek közt Párizsban, Londonban, New Yorkban, Princetonban, Frankfurtban, Szentpétervárott, Helsinkiben, Tallinn-ban, Stockholmban vagy Budapesten.

Emellett a szerb irodalmárok egyesületének, a „Hetes” igazgató bizottságának tagja, a német festőművészek híres egyesületének a Westkunst Frankfurt-Nied elnöke, a BBK német festőművészek egyesületének igazgató bizottságának tagja, a „days of respect” kulturális esemény szervezői csapatának tagja, az ULUPUS tagja.

Forrás: Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ
,