Színikritikusok Díja 2014.

Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő, az Irtás című produkció a legjobb független színházi előadás: átadták a Színikritikusok Díját.

Krisztik Csaba - Lear király

Krisztik Csaba – Lear király

2014. szeptember 21-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában adták át a Színikritikusok Díját. A kritikusok idén 73 társulat, illetve színház 148 produkciójára voksolhattak, a szavazólapokon összesen 120 színész neve szerepelt. A Színikritikusok Díját a legtöbb szavazatot kapó művész, illetve produkció vihette haza. A gála keretében 15 kategóriában hirdettek győztest, a díjakért a kategóriák mindegyikében három jelölt volt versenyben.

Krisztik Csaba, Gáspár Sándor

Krisztik Csaba, Gáspár Sándor

A legjobb férfi mellékszereplő díját megosztva Krisztik Csaba vehette át a Vörösmarty Színház Lear király, illetve a Forte Társulat Irtás című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb független színházi előadás díját a Forte Társulat produkciója, az Irtás nyerte, amelyet a Vörösmarty Színház tánctagozatának vezetője, Horváth Csaba rendezett. Az előadásban a színház több művésze, így Andrássy Máté, Kádas József, Krisztik Csaba és Ostorházi Bernadett is játszik.

Makranczi Zalán, Krisztik Csaba

Makranczi Zalán, Krisztik Csaba

Forrás: Vörösmarty Színház