PR-EVOLUTION DANCE COMPANY – ÁLLOMÁS című est

PR-EVOLUTION DANCE COMPANY – ÁLLOMÁS című est
Transzfer, Tabula rasa, Mira!

Időpont, helyszín: 2014. szeptember 25. (csütörtök), 19:00, Várkert Bazár

Az est a PR-Evolution Dance Company 10. évfordulójára készült a múlt évadban, melyben három koreográfus műve látható. Az Állomás című estet ezúttal új helyszínen, a Várkert Bazárban mutatják be szeptember 25-én.

„Figyelem! Figyelem! Gyorsvonat érkezik. Helyesbítek: Tánc-Express érkezik a Várkert Bazárba!” Egy Állomáson minden előfordulhat, bárki eljöhet, bárki megérkezhet.

Nézzünk csak be, miként hatnak egymásra eleven testek, hangolódnak össze, kommunikálnak mozgásban, építik vagy rombolják egymás lehetőségeit a zene, a tánc terében. Akinek a jegye, erre az Állomásra szól, a „Transzfer”-ben találkozhat Szarvas Krisztinával és Csere Zoltánnal, a koreográfus Kulcsár Noémi.

PR Evolution Dance Company: Állomás - Transzfer - Fotó: Mészáros Csaba

PR Evolution Dance Company: Állomás – Transzfer – Fotó: Mészáros Csaba

PR Evolution Dance Company: Állomás - Transzfer - Fotó: Mészáros Csaba

PR Evolution Dance Company: Állomás – Transzfer – Fotó: Mészáros Csaba

A rákövetkezőben Spala Korinna, Csongor Nóra, Nagy Viktória, Vetési Adrienn, Krizsán Dániel, Schell Martin táncművészekkel éljük át a megrendülés momentumát, Nemes Zsófia koreográfus alkotásában, Szirtes Edina/Mókus zenéjével. Ami a „Tabula rasa”-t, megelőzi: az a feszült állapot, amely a tiszta lap előtti pillanat érzése – megrázkódtató, szavakkal elmondhatatlan feszülés a sorsban. Kívülről tekintünk önmagunkra, idegenné válnak a megszokott mindennapjaink, elveszítjük azt, akik addig voltunk.

PR Evolution Dance Company: Állomás - Tabula rasa - Fotó: Mészáros Csaba

PR Evolution Dance Company: Állomás – Tabula rasa – Fotó: Mészáros Csaba

Végül, de nem utolsó sorban: Mira! Vajon miként lát minket egy távolról – külföldről – jött idegen? Milyen benyomásokat, érzeteket kapott rólunk, miközben sétált a főváros utcáin, imádta Budapestet. Igaza lenne: önmagunk ellenségei vagyunk, mélyen saját lehetőségeink alatt élünk? Ezekre a kérdésekre reflektál a világhírű koreográfus – Leo Mujic -, mégpedig a tőle megszokott lendülettel, dinamikával. Mozgásvilágának gazdagsága és ereje olyan átütő, hogy a nézőknek fel sem tűnik majd, hogy milyen technikai nehézségekkel terhelte, milyen kihívások elé állította a magyar táncosokat.

PR Evolution Dance Company: Állomás - Mira - Fotó: Mészáros Csaba

PR Evolution Dance Company: Állomás – Mira – Fotó: Mészáros Csaba

A kérdésekre a választ Kozmér Alexandra, Spala Korinna, Bajári Levente, Zachár Lóránd, Gáll Norbert táncművészek adják meg.