Programkavalkád a CAFe Sátorban

Minden bizonnyal a CAFe egyik legizgalmasabb helyszíne a Művészetek Palotája mellett felállított CAFe Sátor lesz. Az igazi cirkuszi sátor nemcsak az újcirkusz-produkciók otthona lesz, de jazz- és könnyűzenei koncertek, sőt, az Irodalmi Vándorcirkusz fináléja is itt kap helyet. Az este 20 órakor kezdődő előadások után, minden hétvégén este 22 órától ingyenes koncertek várják a szórakozni vágyókat.

Recirquel - Fotó: Lenhardt László

Recirquel – Fotó: Lenhardt László

Recirquel - Fotó: Lenhardt László

Recirquel – Fotó: Lenhardt László

Október 3-án a Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik egész estés előadásával indul a CAFe Sátor programja. A Párizs Éjjel a szerelem és fény városának 30-as éveibe repíti a nézőket. Grencsó István Kollektívája a magyar avantgárd jazz egyik zászlóshajója. Az egyedi és váratlan hangszerelési megoldásairól és zseniális kompozícióiról ismert muzsikus október 5-én lép fel a CAFe Sátor színpadán. A Wicked Knee nem megszokott kvartett, hiszen a dobot három rézfúvós – egy trombita, egy tuba és egy harsona – egészíti ki. A „ragtime-funkot” játszó négyes felhőtlen lazítást ígér október 6-i koncertjükre. A Cirque Le Roux The Elephant in the Room című produkciójában a színház, a pantomim, az akrobatika és a revü keveredik, amit az egyszerű és visszafogott muzsika tesz teljessé. A darab két este – október 7-én és 11-én – is műsorra kerül. Bertolt Brecht és Dickens világa ihlette a kultikus brit punk-kabaré trió, a Tiger Lillies muzsikáját. A „horrormágus” Martyn Jacques és zenésztársai október 8-án a ködös Albion sötét utcáinak szereplőit idézik majd a színpadra. Magyarország első számú vegyes felállású jazz-acappella együttese, a Jazzation repertoárjában ugyanúgy szerepelnek az elmaradhatatlan sztenderdfeldolgozások, mint a népzenéből és a 30-as évek magyar sanzonjaiból merítő dallamok. Október 12-én új lemezükről, a júniusban megjelent Twistedről is elhangzik majd jó pár szám. Lamm Dávid zenekara, a Delalamm a groove-zenét ötvözi a jazzel. Október 13-i koncertjükön az instrumentális számokat poposabb dalokkal, a feldolgozások mellett pedig saját nóták is teret kapnak majd. Az egy énekesnőből és öt énekesből álló német Slixs énekegyüttes a legkülönbözőbb énektechnikákat ötvözi zseniális érzékkel. Előadásaik egyszerre kristálytiszták és lehengerlő erejűek, amiről október 14-én mindenki saját szemével és fülével győződhet meg. A DakhaBrakha muzsikájában a tradicionális ukrán folkzene mellett nemcsak afrikai dallamokat, de arab, bolgár, sőt magyar népzenei vonásokat is felfedezhetünk. Igazi multikulturális élményben lehet része annak, aki október 16-án a CAFe Sátorban tölti az estét.

Grecsó Kollektíva

Grencsó István Kollektíva

Jazuzation - Büszkeségfal

Jazzation – Büszkeségfal

Minden hétvégén 22 órától fiatal és tehetséges jazzmuzsikusok lépnek fel ingyenes koncertekkel: az afrikai városok világát varázsolja elénk a Gotthard Mike Trió; az A38 Hajó által rendezett Talentométer verseny nyertese, a kísérletezős jazz, noise- és postrock zenét játszó Makrohang; a science fictiont a jazzel ötvöző Silence Fiction TRI-P; Dányi Krisztina avantgárd pop-projektje, a morningdeer; a Kézdy Luca jazzhegedűs vezette, jazz, világzene és a szabad zene metszetét játszó Santa Diver; Várallyai Petra fúziós jazztriója; valamint az elektronikus csellón és hegedűn zenélő InFusion Trio.

Morningdeer

Morningdeer

InFusion

InFusion

A sátor – és a fesztivál – zárónapján, október 19-én a német punkdíva, Nina Hagen koncertje után az Irodalmi Vándorcirkusz tizenkét író-zenész párosa ad majd fergeteges „after partyt”, megkoronázva ezzel az egész eseményt.

Forrás: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál - 2014.10.03-19.

,