Pécsi Napok és változatos kulturális programok a hétvégén Pécsett

A kultúra szerelmeseinek ezen a hétvégén is érdemes a baranyai megyeszékhelyre látogatni, a szeptember 28-ig tartó Pécsi Napok rendezvényeihez ugyanis szeptember 20-án, szombaton a Janus Pannonius Múzeum (JPM) is csatlakozik saját programjaival.

Pecsi_Napok

Szeptember 20-án a JPM a sétatéri standján 15-18 óráig folyamatosan, különböző korosztályt érintő programokkal várják az érdeklődőket. A látogatók 15 órától régészeti bemutatón, 16 órától pedig Vasarely és Csontváry alkotásainak felhasználásával múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt. E mellett 16 és 18 óra között memóriajátékot, rejtvényeket, természetes alapanyagokból építkező kézműves játszóházat és a Természettudományi Osztály gyűjteményéből „tapintható” érdekességeket kínálnak a szervezők.

Mindezek mellett, JPM Várostörténeti Osztálya jóvoltából archív filmanyagokból csodálhatunk meg részleteket a Sétatéren elhelyezett kivetítőn.

Ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással, 22 óráig várja az érdeklődőket a Leonardo-kiállítás, valamint a Csontváry Múzeum (Janus Pannonius u. 11.). Mindkét kiállításon indul tárlatvezetés is, amely a Csontváry Múzeumban 18 órakor, a Leonardo-kiállításon (Papnövelde u. 5.) pedig 20.30 órakor kezdődik. Mindkét program a sétatéri színpadtól indul.

19 órától a Pécsi Szellemek nyomában irodalmi séta indul a Sétatér – Káptalan utca (városfal sétány) – Középkori Egyetem – Barbakán kert útvonalon, amelyen a részvevők többek között Martyn Ferenc, Victor Vasarely, Csorba Győző, Bertók László, Babits Mihály verseiből, írásaiból hallhatnak felolvasást.

21 órakor pedig Paraszt Dekameron címmel tart felolvasást Burján István muzeológus.

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. október 31-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/

Forrás: WELL PR
,