A Családok napján ismét bejárható a nemzeti könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtár 2024. május 11-én, szombaton társasjátékokkal, épület- és raktársétával, állandó és nemrégiben nyílt időszaki kiállításával segíti a minőségi idő eltöltését a családok számára.

Tárlatvezetés Az idő arcai című kiállításon – Fotó: OSZK

Az egész napon át tartó ingyenes nyílt napon mindenkinek tudunk olyan programot kínálni, amiért érdemes ellátogatni a Budavári Palota F épületébe. Látogatóinkat számos családbarát program várja. Ezek közül kiemelendő Az idő arcai című kiállításunk, amely innovatív módon, a gyermekek számára is élvezhetően, kalendáriumok, krónikák, képeslapok és fényképek mellett kézzel fogható és digitális különlegességek segítségével mutatja be ünnepeinket és az időhöz való viszonyunkat.

Homoludens.hu Egyesület játéksarka – Fotó: OSZK

A magyar portréfényképezés kezdetei az 1840–50-es években című időszaki tárlatunkon különleges technikájú fotográfiákat mutatunk be, ahol az 1848-as forradalom és szabadságharc kora embereinek arcvonásait fürkészhetik a látogatók.

Könyvtári épületsétánkon megismerhető az épület izgalmas története és az eredeti királyi palota épületének egy-egy darabja, s bebarangolható könyvtárunk egyik toronyraktára is, ahol megmutatjuk néhány féltve őrzött kincsünket.

Raktárséta a nemzeti könyvtárban – Fotó: OSZK

Felejthetetlen izgalmakat kínál a Széchényi-kód szabadulószoba, ahol a felnőttek és a nagyobb gyermekek csapatot alkotva rejtélyeket kutathatnak korabeli források segítségével. Játszóházunkban ügyességi, nyelvi és irodalmi társasjátékokkal, kvízzel, corvinaminta ihlette, arab ornamentikát idéző és fraktálszerű kirakókkal, jelvénykészítéssel készülünk a kisebbek számára.

Széchényi-kód szabadulószoba – Fotó: OSZK

A rendezvény idején ajándékboltunk is nyitva tart, ahol megvásárolhatók kiadványaink és ajándéktárgyaink. 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket szórakoztató és kreatív programjainkon a Családok Napján, 2024. május 11-én szombaton 10–17 óra között a Budavári Palota F épületében.

Programok: https://oszk.hu/rendezvenyek/csaladok-napja_240511

, ,